Végy vagy süss egy kis gluténmentes kekszet, keverj össze natúr joghurtot néhány hozzávalóval, adj hozzá egy kis gyümölcsöt és már kész is a gluténmentes gyümölcsös joghurttorta.
Gluténmentes gyümölcsös joghurttorta hozzávalói:
- 20 dkg gluténmentes keksz
- 2 ek. kakaópor
- 15 dkg vaj
- 40 dkg natúr joghurt
- 15 dkg méz
- 1 cs. vaníliás cukor
- kb. 20 dkg gyümölcs
- 2 dl habtejszín
- 20 g (1 zacskó) étkezési zselatin
Gluténmentes gyümölcsös joghurttorta elkészítése:
- A kekszet daráld le vagy zúzd össze apró morzsásra, keverd bele a kakaóport és a felolvasztott vajat. Dolgozd össze a ragadós masszát. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, egyenletesen oszlasd el benne a kakaós-vajas kekszmorzsát, egy kanál segítségével tömörítsd meg és tedd be a hűtőbe kb. 30 percre.
- 2-3 evőkanál joghurtot egy kis lábasban tegyél fel melegedni, ha forrni kezd add hozzá a 20 g zselatint és keverd el benne jól, majd tedd félre hűlni.
- A maradék joghurtba keverd bele a mézet, a vaníliás cukrot és a meghűlt zselatinos joghurtot.
- A habtejszínt verd habbá és óvatosan keverd bele a joghurtos masszába, majd add hozzá a gyümölcsöt is.
- Végül kanalazd a gyümölcsös joghurtot a tortaformában megkeményedett kekszes tortaalap tetejére és tedd vissza az egészet a hűtőbe. Minimum 2 órára szüksége van a dermedéshez, utána már kitűnően szeletelhető.
Jó étvágyat!