gluténmentes muffin, sütőtökös mufffin

Maradt egy kis sütőtök, amit szeretnél hasznosítani? Dobj össze egy finom és egészséges délutáni nasit! Tippünk: sütőtökös-zabpelyhes gluténmentes muffin.

Sütőtökös-zabpelyhes gluténmentes muffin hozzávalói:

Sütőtökös-zabpelyhes gluténmentes muffin elkészítése:

  • Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: a rizslisztet, a kristálycukrot, a sütőport, a mézeskalács fűszerkeveréket és a sót.
  • Egy másik tálban keverd össze a nedves alapanyagokat. Az egész tojásokat kevert fel, majd add hozzá a a sütőtök pürét, a tejet és az étolajat.
  • Keverd bele a nedves összetevők elegyét a száraz alapanyagokba, majd add hozzá a zabpelyhet és a napraforgómagot.
  • Ha szilikon vagy fém muffinsütőd van a mélyedéseket kend ki zsiradékkal.
  • A muffintésztát kanalazd bele a muffinformákba vagy a papírkapszikba.
  • Ez az adag 12 db nagy vagy 24 db kicsi muffin elkészítésére elegendő.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt süsd meg a muffinokat. Ha kicsik a muffinformák, hamarabb átsül.
  • Mielőtt lekapcsolod a sütőt és kiveszed a muffinokat végezz tűpróbát!

További gluténmentes sütőtökös receptek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük