sült sárgarépa krémleves sajtchips-szel

Sült sárgarépa krémleves sajtchips-szel

Édeskés, zamatos krémleves finom sült sajttal megkoronázva. Egészséges, tápláló és gluténmentes: sült sárgarépa krémleves sajtchips-szel.

Sültrépa krémleves hozzávalói:

Sajtchips hozzávalói:

  • kb. 5 dkg reszelt kemény vagy félkemény sajt (trappista, parmezán, edami stb.)

Sült sárgarépa krémleves elkészítése sajtchips-szel:

  • A sárgarépákat mosd meg, pucold meg és karikázd fel.
  • A sárgarépa kakrikákat tedd egy tepsibe szórd meg a szárított morzsolt kakukkfűvel, csurgasd rá az evőkanál mézet és szórd meg sóval. A tepsit fedd le alufóliával.
  • 150 fokra előmelegített sütőben süsd 1 órán át az ízesített sárgarépakarikákat.
  • Ha a répa átsült, vedd ki a sütőből és a tepsi egész tartalmát kanalazd át egy lábosba. Öntsd rá a tejet és botmixerrel dolgozd át a répát a tejjel.
  • Tedd a sárgarépa krémlevest a tűzre és főzd forrásig. Ha elkezd bugyogni le is veheted a tűzről. Ha kissé meghűlt kóstold meg, ha szükséges sózd meg.

Sajtchips elkészítése:

  • Egy tiszta serpenyőt tegyél a tűzre. Amint átforrosodott a serpenyő a reszelt sajtot kis kupacokban halmozd bele. Vegyél vissza a hőn.
  • A sajt hamar megolvad és összeáll, ekkor műanyag lapos eszközzel nyúlj alá és fordítsd meg a korongokat. A másik oldalát is süsd aranybarnára. vigyázz könnyen megég.
  • Tálaláskor tedd a sült sárgarépa krémleves mellé vagy bele a sajtchipseket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük