A kacsa sokféle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, gazdag jó minőségű fehérjében. Bolondítsd meg egy finom szósszal! Ropogós kacsacomb szilvaszósszal.
Ropogós kacsacomb szilvaszósszal hozzávalói:
- kacscombok
- só
- 1 evőkanál étolaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanál kristálycukor
- fél kávéskanál őrölt gyömbér
- kb. 15 db szilva kimagozva
- 1 dl száraz fehérbor
- bors
Ropogós kacsacomb elkészítése:
- A szépen megtisztított, sütésre előkészített kacsacomboknak a bőrét egy éles késsel kockázd be és sózd be a combokat alaposan.
- A sütőt melegítsd elő 220 °C -ra.
- Egy tepsibe fektesd bele a combokat a bőrükkel lefelé és tedd be a tepsit a forró sütőbe. Alufólia nem kell rá.
- Addig hagyd így őket, míg világos aranybarna lesz a bőrük. Ez légkeveréssel kb. 45 perc. Ennyi idő alatt tökéletesen kisül az összes zsír.
- Vedd vissza a sütő hőfokát 190 °C-ra!
- Fordítsd meg a combokat és így is süsd őket kb. 10 percig, míg aranybarnára nem sülnek a kacsacombok.
- Fiatal, illetve háztájii kacsa ennyi idő alatt tökéletesen átsül, az idősebb és bolti átsülésének több idő szükséges.
Szilvaszósz elkészítése:
- Az étolajat egy serpenyőben forrósítsd fel, majd add hozzá a felaprított vöröshagymát és süsd át alaposan, amikor pirulni kezd add hozzá a kristálycukrot és az őrölt gyömbért. Keverd össze
- Jöhet bele a megmosott, kimagozott szilva, majd ízlés szerinti mennyiségű só és bors.
- Ha a cukor feloldódott öntsd rá a fehérbort és bele-belekevergetve forrald fel a szilvaszószt.
- Kis lángon főzd sűrű szósszá, ha szükséges sózd és borsozd, esetleg cukrozd.