gluténmentes ebéd, ropogós kacsacomb szilvaszósszal

Ropogós kacsacomb szilvaszósszal

A kacsa sokféle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, gazdag jó minőségű fehérjében. Bolondítsd meg egy finom szósszal! Ropogós kacsacomb szilvaszósszal.

Ropogós kacsacomb szilvaszósszal hozzávalói:

Ropogós kacsacomb elkészítése:

  • A szépen megtisztított, sütésre előkészített kacsacomboknak a bőrét egy éles késsel kockázd be és sózd be a combokat alaposan.
  • A sütőt melegítsd elő 220 °C -ra.
  • Egy tepsibe fektesd bele a combokat a bőrükkel lefelé és tedd be a tepsit a forró sütőbe. Alufólia nem kell rá.
  • Addig hagyd így őket, míg világos aranybarna lesz a bőrük. Ez légkeveréssel kb. 45 perc. Ennyi idő alatt tökéletesen kisül az összes zsír.
  • Vedd vissza a sütő hőfokát 190 °C-ra! 
  • Fordítsd meg a combokat és így is süsd őket kb. 10 percig, míg aranybarnára nem sülnek a kacsacombok.
  • Fiatal, illetve háztájii kacsa ennyi idő alatt tökéletesen átsül, az idősebb és bolti átsülésének több idő szükséges.

Szilvaszósz elkészítése:

  • Az étolajat egy serpenyőben forrósítsd fel, majd add hozzá a felaprított vöröshagymát és süsd át alaposan, amikor pirulni kezd add hozzá a kristálycukrot és az őrölt gyömbért. Keverd össze
  • Jöhet bele a megmosott, kimagozott szilva, majd ízlés szerinti mennyiségű só és bors.
  • Ha a cukor feloldódott öntsd rá a fehérbort és bele-belekevergetve forrald fel a szilvaszószt.
  • Kis lángon főzd sűrű szósszá, ha szükséges sózd és borsozd, esetleg cukrozd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük