Rakott kelkáposzta krumplival, besamelmártással

Rakott kelkáposzta krumplival besamelmártással

Ahány konyha annyiféle rakott kel. Mi most ezt így készítettük: rakott kelkáposzta krumplival, besamelmártás. Nagyon finom lett!

Krumplis rakott kel hozzávalói:

Rakott kelkáposzta elkészítése krumplival és besamelmártással:

  • A burgonyát sós vízeben, egészben, héjában főzd meg. Nem kell, hogy teljesen megpuhuljon, elég, ha a kés könnyen belemegy. Ha elkészült öntsd le róla a vizet, hagyd kicsit hűlni, majd pucold meg és szeleteld fel.
  • A kelkáposztát vágd csíkokra, majd zsiradékon kezd el dinsztelni. Adj hozzá sót és őrölt köményt. Időnként forgasd át, ne hagyd, hogy helyenként lesüljön.
  • Közben készítsd el a besamelmártást. A vajat olvaszd meg és keverd simára a rizsliszttel, mint egy rántás alapot. Öntsd fel a tejjel, add hozzá a sót, az őrölt borsot és a szerecsendió, majd kis lángon főzd sűrűre.
  • Ha minden hozzávaló elkészült állítsd össze a rakott kelt. A sütőtál aljára félfedésben fektesd le a krumplikarikákat, majd sózd meg a réteget.
    Ezután kanalazd rá a dinsztelt kelkáposztát és egyengesd el.
    Öntsd rá a besamelmártást és a tetejére fektess bacon szalonna szeleteket.
    Az egészet takard le alufóliával.
  • 200 fokra előmelegített sütőben süsd 30 percig, majd vedd le az alufóliát és további 10 percig.
Rakott kelkáposzta krumplival, besamelmártással

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük