gluténmentes köret

Petrezselymes burgonya

A petrezselymes burgonya a magyar konyha egyik legnépszerűbb körete, mely szerencsére a gluténmentes étrendbe is beilleszthető. Hazánkban számos fajta kiváló burgonya terem, így a krumplis köretek nagyszerű minőségben elkészíthetők.

Petrezselymes burgonya hozzávalói:

Petrezselymes burgonya elkészítése:

  • A burgonyát mosd meg, pucold meg és aprítsd fel kb. 2 x 2 cm-es kockákra. Sós vízben tedd fel főni és főzd puhára, de vigyázz, hogy ne főzd túl, mert akkor a későbbiekben „maszatolni” fog.
  • Egy nagyobb serpenyőben olvaszd meg a vajat, add hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet és kb. 2 perc alatt „pirítsd meg” a vajon a zöldfűszert.
  • Majd add hozzá a megfőtt, felkockázott burgonyát is. Alaposan keverd össze, de vigyázz, hogy ne törjenek össze a burgonyakockák, még 1 percig pirítsd együtt a petrezselyemzöldet a burgonyával, majd vedd le a tűzről és akár tálalhatod is.

További hasznos burgonyás írások:

További burgonyából készült gluténmentes köretek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük