gluténmentes sajtos keksz

Gluténmentes sajtos keksz mandulaliszttel

Készítsd el ezt a finom gluténmentes kekszet és egy részét tedd félre a jövő hétre, mert jól záródó fémdobozban vagy befőttesüvegben nagyon jól eláll. Megőrzi ropogós állagát és finom ízét, így később is örömed lelheted benne. Gluténmentes sajtos keksz mandulaliszttel.

Gluténmentes sajtos keksz mandulaliszttel hozzávalói:

Gluténmentes sajtos keksz elkészítése:

  • Keverd össze a gluténmentes keksz száraz hozzávalóit: a mandulalisztet, a sót, a szárított rozmaringot és az őrölt fekete borsot.
  • A száraz hozzávalók keverékébe dolgozd bele a szobahőmérsékletű vajat és a reszelt cheddar sajtot.
  • Gluténmentes liszttel megszórt felületen dolgozd jól össze a keksz tésztáját és formázz belőle egy kb. egyenletesen 5 cm átmérőjű rúdat.
  • A mandulalisztes keksz rúd alakú tésztáját csomagold be sütőpaparba és tedd a hűtőbe 4-5 órára.
  • Ha a pihentetési idő letelt a rúdból vágj kb. 0,6-1 cm vastag szeleteket és sütőpapírral lefedett sütőlapra helyezd őket úgy, hogy ne érjenek össze.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt átsülnek a kekszek, de ez sütőfüggő is, így mindenképpen vizsgáld meg őket.
  • Ha ropogós kekszet szeretnél hagyd a sütiket a sütőben még kb. 5 percre, miután lekapcsoltad a sütést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük