gluténmentes főétel

Az Eszterházy Miklós hercegről elnevezett Európa szerte is ismert étel méltán örvend nagy népszerűségnek.Készítsd el: Eszterházy rostélyos borjúból.

Eszterházy rostélyos borjúból hozzávalói:

Eszterházy rostélyos borjúból elkészítése:

  • A hátszínszeleteket kissé klopfold ki, a szeletek mindkét oldalát kissé sózd és borsozd meg.
  • A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel és a zsíron kezd el megpirítani, majd tedd rá a hátszínszeleteket, hirtelen süsd át mindkét oldalát a húsoknak, majd önts rá 2-3 dl vizet és fedő alatt párold félig készre a húsokat.
  • A zöldségeket pucold meg és vágd őket vékony metéltté (4-5 cm hosszú 2-3 mm oldalú hasábok).
  • Ha a húsok félig megpuhultak add hozzájuk a metéltre vágott zöldségeket, a pirospaprikát és a babérlevelet.
  • Ha a hátszínszeletek majdnem tökéletesek vedd ki őket a zöldséges mártásból és öntsd a mártásba a bort. Keverd össze és fedő alatt, kis lángon hagyd rotyogni.
  • A rizslisztet keverd el a tejföllel, majd habard be vele a mártást. Keverd bele a mustárt és a mézet is, ha szükséges sózd meg.
  • Az egészet alaposan keverd össze, majd tedd bele vissza a hússzeleteket és 5 percig fedő alatt főzd össze az ízeket.
  • Az Eszterházy rostélyos mellé kiváló köret a gluténmentes polenta, a burgonyagombóc vagy a gluténmentes galuska.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük