csülökpörkölt kuktában

Kissé megosztó kaja, pedig egyszerűen és gyorsan elkészíthető, finom, laktató. Ráadásul többféle körettel tálalható: csülökpörkölt kuktában.

Csülökpörkölt hozzávalói 4 fő részére:

Csülökpörkölt elkészítése kuktában:

  • A szalonnát kockázd fel és süsd ki a zsírját. Ezután vedd ki a zsírból a szalonnakockákat és tedd félre.
  • A felaprított vöröshagymát dobd rá a szalonna zsírjára és kezd el dinsztelni. Ha már üveges vedd vissza a hőt, majd tedd hozzá a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát is. Önts rá 1 dl vizet, majd 1 perc kevergetés után tedd rá a felkockázott csülköt is.
  • Jól forgasd át, majd add hozzá a sót, az őrölt borsot, az őrölt köményt és a babérlevelet. Öntsd rá annyi vizet, amennyi még nem lepi el.
  • Ha forrni kezd a lé, vedd takarékra, tedd rá a kukta tetejét és kb. 40 percig főzd a kuktában.
  • A 40 perc elteltével vedd le a tűzről, ereszd ki a gőzt a kuktából és nézd meg a csülökpörköltet, hogy megfőtt-e. Ha szükséges még tedd vissza főni, ha nem akkor fedő nélkül párold e róla a felesleges vizet. Mielőtt levennéd a tűzről kóstold meg és ha szükséges fűszerezd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük