almapuding gluténmentesen

Imádod az almát és az almás süteményeket, de kipróbálnál valami új receptet? Almapuding, ami gőzöléssel készül, ahogy a tradicionális angol pudingok is.

Almapuding hozzávalói:

Almapuding elkészítése:

  • A szeletekre vágott almát fedő alatt saját gőzében párold puhára, majd keverd péppé.
  • A kristálycukrot keverd el a vajjal, majd egyenként keverd bele a tojások sárgáit. Add hozzá a sót, a citromhéjat és a fahéjat.
  • Keverd bele az almapépet és végül a darált diót vagy mandulát.
  • A tojásfehérjékből verj kemény habot és azt is óvatosan keverd bele az almás masszába.
  • Válassz egy akkor „sütőformát”, amit bele tudsz rakni egy nála valamivel nagyobb edénybe vagy tepsibe.
  • A sütőformát kend ki vajjal, szórd meg gluténmentes morzsával és öntsd az almás tésztát.
  • A tésztás formát tedd bele a nagyobb edénybe és a nagyobb edénybe / tepsibe önts annyi vizet, hogy a sütőforma feléig érjen a víz.
  • Fedővel vagy alufóliával takard le a formát, amiben az almapuding van és sütőben 190 fokon kb. 45 perc alatt gőzöld meg az almapudingot.
  • Ha elkészült vedd le róla az alufóliát, hogy a gőz tudjon távozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük