Egyszerűen és gyorsan elkészíthető fincsi gluténmentes sütemény magas fehérjetartalommal: túrós-ribizlis gluténmentes süti.
Ribizlis süti hozzávalói:
- 20 dkg ribizli
- 25 dkg túró
- 10 dkg joghurt
- 13 dkg Enjoy free gluténmentes liszt
- 10 dkg kristálycukor
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 g gluténmentes sütőpor
- 1 csipet só
- 0,3 dl étolaj
Túrós-ribizlis gluténmentes süti elkészítése:
- A ribizlit mosd meg, szemezd le és csepegtesd le.
- A tojásokat válaszd ketté és a fehérjékből verj kemény habot.
- A tojások sárgáját keverd habosra a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd keverd bele az étolajat, a joghurtot és a túrót.
- A lisztbe szitáld bele a gluténmentes sütőport és add hozzá a sót.
- A cukros masszába keverd bele a tojáshab felér, majd a sütőporos liszt felét, majd a hab másik felét és a liszt másik felét.
- Végül add hozzá a ribizliszemeket a masszához. Óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze.
- Vajjal kikent, liszttel megszórd tortaformába öntsd a túrós masszát és a tetejét simítsd el.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt sül meg ez a túrós-ribizlis gluténmentes süti. Mielőtt kivennéd a sütőből végezz tűpróbát.
- A formában hagyd kihűlni.
- Tálalás előtt meg is szórhatod porcukorral, de anélkül is nagyon finom.