Egyszerűen és könnyen elkészíthető, vizsonylag olcsó és nagyon finom, laktató és ráadásul gluténmentes: tejszínes hagymaleves sült hagymakarikákkal. Készítsd el még ma és seperd be az elismeréseket!
Tejszínes hagymaleves hozzávalói:
- 5 + 1 db nagyobb vöröshagyma
- néhány evőkanál zsiradék
- 1 liter zöldség alaplé
- 2 dl főzőtejszín
- 1.5 dl fehérbor (száraz)
- só ízlés szerint
- 1 csipet őrölt bors
- néhány evőkanál rizsliszt
- étolaj a hagymakarikák kisütéséhez
Tejszínes hagymaleves elkészítése sült hagymakarikákkal
- A vöröshagymákat pucold meg és eg ydarab kivételével aprítsd fel őket.
- Néhány evőkanál zsiradékon kezd el kissé megpirítani a felaprított vöröshagymát, amikor helyenként már barnulni öntsd fel a zöldségalaplével. Keverd jól össze és főzd így kb. 5 percig.
- Ezután öntsd rá a száraz fehérbort és a 2 dl főzőtejszínt. Sózd és borsozd.
- Fedő alatt főzd teljesen puhára a hagymát, majd botmixer segítéségel vagy turmixgéppel egyneműsítsd a hagymalevest. Kóstold meg a levest és ha szükséges ízlés szerint sózd és borsozd.
- A félretett hagymát karikázd fel, forgasd meg rizslisztben és forró, bő olajban süsd meg őket.
További gluténmentes levesek receptjei:
- Kolbászos bableves szárazbabból gluténmentes csipetkével
- Babgulyás sertéscombból, konzerv babból, csipetkével
- Brokkolikrémleves zöldségalaplével sajtropogóssal
- Gulyásleves gluténmentes csipetkével
- Fokhagymás brokkolikrémleves húsleves alaplével
- Csülkös babgulyás gluténmentes csipetkével
- Tejszínes brokkolileves
- Medvehagymaleves húsleves alaplével
- Gluténmentes kolbászos lencsegulyás
- Gyömbéres kókuszos vöröslencse krémleves