tejszínes csirkeraguleves túrógaluskával

Akár maradék csirkehúsból is elkészítheted. Finom, laktató és gluténmentes. Imádni fogjátok: tejszínes csirkeraguleves túrógaluskával.

Hozzávalók:

Tejszínes raguleves hozzávalói:

Gluténmentes túrógaluska hozzávalói:

Tejszínes csirkeraguleves elkészítése túrógaluskával:

  • Először készítsd el a túrógaluskát, hogy legyen egy kis ideje állni. Keverd össze a hozzávalóit – túró, 2 db tojás sárgája, rizsdara, kevés petrezselyemzöld – majd tedd félre pihenni.
  • A vöröshagymát pucold meg és aprítsd fel. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret pucold meg és karikázd fel.
  • A vöröshagymát kevés zsiradékon dinszteld meg, majd add hozzá a felkarikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, majd önts rá 1 – 2 dl vizet. Fedő alatt néhány percig párold a zöldségeket.
  • A csirkemellet mosd meg, vágd csíkokra és add hozzá a párolódó zöldségekhez, ha kezd fehéredni a hús sózd és borsozd.
  • Öntsd fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, hiszen a túrógaluskáknak kell majd a hely.
  • Keverd össze a rizslisztet a tejföllel és ha a csirkehús kezd puhulni keverd bele a levesbe.
  • A pihentetett túrós masszából teáskanál segítségével vegyél ki kis adagokat, kézzel gyúrd kis galuskákká és tedd őket a levesbe. A levest ne kevergesd, míg a túrógaluskák fel nem jönnek a leves tetejére. A galuskák a főzés során megdagadnak.
  • Ha szükséges sózd még meg a levest. Tálalás előtt szórj rá kevés tárkonyt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük