Akár maradék csirkehúsból is elkészítheted. Finom, laktató és gluténmentes. Imádni fogjátok: tejszínes csirkeraguleves túrógaluskával.
Hozzávalók:
Tejszínes raguleves hozzávalói:
- zsiradék
- 1 db vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1 db csirkemell
- só ízlés szerint
- 1 csipet őrölt bors
- kevés tárkony
- 1 kis pohár tejföl
- 1 ek. rizsliszt
Gluténmentes túrógaluska hozzávalói:
- 1 evőkanál rizsliszt
- 25 dkg túró
- 2 db tojás sárgája
- 1 dl rizsdara (fehér vagy barna, mindegy)
Tejszínes csirkeraguleves elkészítése túrógaluskával:
- Először készítsd el a túrógaluskát, hogy legyen egy kis ideje állni. Keverd össze a hozzávalóit – túró, 2 db tojás sárgája, rizsdara, kevés petrezselyemzöld – majd tedd félre pihenni.
- A vöröshagymát pucold meg és aprítsd fel. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret pucold meg és karikázd fel.
- A vöröshagymát kevés zsiradékon dinszteld meg, majd add hozzá a felkarikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, majd önts rá 1 – 2 dl vizet. Fedő alatt néhány percig párold a zöldségeket.
- A csirkemellet mosd meg, vágd csíkokra és add hozzá a párolódó zöldségekhez, ha kezd fehéredni a hús sózd és borsozd.
- Öntsd fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, hiszen a túrógaluskáknak kell majd a hely.
- Keverd össze a rizslisztet a tejföllel és ha a csirkehús kezd puhulni keverd bele a levesbe.
- A pihentetett túrós masszából teáskanál segítségével vegyél ki kis adagokat, kézzel gyúrd kis galuskákká és tedd őket a levesbe. A levest ne kevergesd, míg a túrógaluskák fel nem jönnek a leves tetejére. A galuskák a főzés során megdagadnak.
- Ha szükséges sózd még meg a levest. Tálalás előtt szórj rá kevés tárkonyt.