székelykáposzta sertéscombból rizzsel tejfölösen

Népszerű, hagyományos magyar étel, mely egyszerűen elkészíthető, finom és laktató: székelykáposzta sertéscombból, rizzsel, tejfölösen.

Rizses székelykáposzta hozzávalói:

Székelykáposzta elkészítése sertéscombból rizzsel tejfölösen:

  • A füstölt szalonnát koockázd fel és kezd el kisütni a zsírját. Ha már van zsír az edényben add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymagerezdeket. Vigyázz, hogy ne égjen meg a fokhagyma, mert akkor megkeseredik.
  • Vedd vissza a hőt, önts rá 1 dl vízet és szórd bele a pirospaprikát. Itt is vigyázz, hogy ne égjen meg! Add hozzá a sót, az őrölt borsot, a majoránnát és újabb 1 dl vízet és főzd össze a székelykáposzta főzelék ízes, zamatos alapját kb. 15-20 perc alatt. Időnként önts rá 1-1 dl vízet.
  • A sertéscombot kockázd fel és tedd a fűszeres alapra.
  • A savanyú káposztát mosd át ízlés szerint kevésbé vagy alaposan attól függően, hogy mennyire szeretnéd savanyúra a székelykáposztát. A káposzta átmosását el is hagyhatod, ha igazán savanyúan szereted a székelykáposztát.
  • Tedd a káposztát és a rizst is a lábosba.
  • Készíts a rizsliszből és néhány evőkanál tejfölből habarást és ha a sertéscomb és a rizs már szinte teljesen megfőtt habard be vele a székelykáposzta főzeléket.
  • Néhány perc elteltével leveheted az ételt a tűzről. Ha kissé meghűlt kóstold meg és ha szükséges sózd meg.
  • Tálaláskor kanalazz tejfölt a székelykáposzta tetejére. A székelykáposzta sertéscombból, rizzsel, tejfölösen finom és laktató. Jó étvágyat hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.