Egyszerűen elkészíthető, laktató és egészséges húsos-zöldséges étel glutén nélkül: sütőzacskóban sült csirkecomb zöldségekkel. És még a tepsi sikálását is megúszod! 😉
Sütőzacskóban sült csirkecomb zöldségekkel hozzávalói:
- 4 db egész csirkecomb
- 3 db nagyobb sárgarépa
- 1 db http://www.glutenmentesetrend.hu/tag/petrezselyem/gyökér
- 2 db nagyobb lila hagyma
- 2 fej közepes cékla
- 1 kisebb fej zeller
- 1 közepes fej karalábé
- opcionális: néhány rózsa karfiol és brokkoli
- kb. 1 evőkanál só
- fél kávéskanál őrölt bors
- 2 ág rozmaring
Sütőzacskóban sült csirkecomb elkészítése zöldségekkel:
- A zöldségeket mosd meg, hámozd meg majg vágd fel őket.
A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret darabold fel 2-3 darabra és ha szükséges, mert túl vastagok akkor hosszában is felezheted, negyedelheted.
A lilahagymákat, a céklát, zellert vágd 8-8 cikkre.
A karalábét méretéhez mérten darabold fel cikkekre. - A feldarabolt zöldségeket a csirkecombokkal együtt tedd be a sütőzacskóba. Szórd bele a sót, a borsot és a rozmaringot, majd zárd le a zacskó száját és rázd össze a tartalmát.
- Tedd a megrakott zacskót egy tepsibe úgy, hogy a zacskóban alul legyenek a zöldséegek felül pedig a csirkecombok bőrös részükkel felfelé.
- 200 fokra előmelegített sütőben rakd a tepsit, süsd kb 45-50 percig, majd vedd ki és vágd ki a zacskó tetejét, hogy a csirkecombokon a bőr aranybarnára tudjon sülni. Ez kb. 10 perc, de időközben ellenőrizd, hogy mennyire sült le a csirkecombok felső része.