stroganoff bélszín elkészítése

A Stroganoff bélszín egy marhahúsból készült gombás ragu, mely jellegzetes savanykás ízét az ecetes uborkának, a tejfölnek és a citromnak köszönheti.

Stroganoff bélszín hozzávalói:

Bélszín Stroganoff módra elkészítése:

  • A szalonnát vágd fel apró kockákra és egy nagy serpenyőben süsd ki a zsírját. Add hozzá a felaprított vöröshagymát, kissé süsd át, majd add hozzá a csíkokra vágott bélszínt is.Jól pirítsd át az egészet.
  • Tedd a serpenyőbe a csíkokra vágott gombát és ízesítsd az ételt sóval, őrölt borssal és a babérlevéllel.
  • Ha a gomba által eresztett levet kissé elfőtte, add hozzá a felkarikázott ecetes uborkát, majd a vajat.
  • Szórd meg a rizsliszttel és öntsd meg a fehérborral.
  • Ha szükséges öntsd hozzá kevés vizet.
  • Keverd bele a tejfölt és facsard bele a fél citrom levét.
  • Az egészet forrald jól össze.
  • A stroganoff mellé kiváló köret a burgonyagombóc, a párolt rizs, a polenta stb.

További gluténmentes marha-, borjúhúsból készült receptek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük