A Stroganoff bélszín egy marhahúsból készült gombás ragu, mely jellegzetes savanykás ízét az ecetes uborkának, a tejfölnek és a citromnak köszönheti.
Stroganoff bélszín hozzávalói:
- 70 dkg bélszín
- 1 db vöröshagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg vaj
- 20 dkg gomba (vadon termő vagy termesztett)
- 20 dkg ecetes uborka
- só
- őrölt bors
- babérlevél
- 3 evőkanál rizsliszt
- 2 dl tejföl
- 0,5 dl fehérbor
- fél citrom
Bélszín Stroganoff módra elkészítése:
- A szalonnát vágd fel apró kockákra és egy nagy serpenyőben süsd ki a zsírját. Add hozzá a felaprított vöröshagymát, kissé süsd át, majd add hozzá a csíkokra vágott bélszínt is.Jól pirítsd át az egészet.
- Tedd a serpenyőbe a csíkokra vágott gombát és ízesítsd az ételt sóval, őrölt borssal és a babérlevéllel.
- Ha a gomba által eresztett levet kissé elfőtte, add hozzá a felkarikázott ecetes uborkát, majd a vajat.
- Szórd meg a rizsliszttel és öntsd meg a fehérborral.
- Ha szükséges öntsd hozzá kevés vizet.
- Keverd bele a tejfölt és facsard bele a fél citrom levét.
- Az egészet forrald jól össze.
- A stroganoff mellé kiváló köret a burgonyagombóc, a párolt rizs, a polenta stb.