sajttal töltött csirkemell baconbe tekerve

Sajttal töltött csirkemell baconbe tekerve

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, nem kell órákon át sütni sem, finom és laktató: sajttal töltött csirkemell baconbe tekerve. Próbáld ki!

Sajttal töltött csirkemell hozzávalói:

Baconos, töltött csirkemell elkészítése:

  • A csirkemelleket hosszában, lapjával szeleteld fel, sózd és borsozd a hússzeletek mindkét oldalát.
  • Egy darab sütőpapírt fektess le, majd a sütőpapírra félfedésben fektesd egymásra a bacon szalonna szeleteket.
  • A baconre fektesd a csirkemell szeleteket, majd a „teríték” felső részére fektesd a felkockázott trappistát.
  • Mint egy piskótát, tekerd fel az előkészített húsokat. Egy szép, egyenletes vastagságú baconos, csirkemelles, sajtos tekercset fogsz kapni.
  • A hústekercset óvatosan tedd át egy tepsibe, kend meg alaposan a fűszeres olajjal és önts alá 1 dl vizet.
  • Ha a hústekercs magasabb, mint a tepsi magassága, tegyél rá egy darab sütőpapírt, majd az egész tepsit takard le alufóliával.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süsd át a húst, majd vedd le az alufóliát (és a sütőpapírt, ha van rajta) és további 10 perc alatt pírítsd meg a sajttal töltött, baconbe tekert csirkemell tetejét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük