Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, nem kell órákon át sütni sem, finom és laktató: sajttal töltött csirkemell baconbe tekerve. Próbáld ki!
Sajttal töltött csirkemell hozzávalói:
- 2 db csont nélküli csirkemell
- 8-10 szelet bacon szalonna
- 10 dkg trappista sajt
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- fűszeres étolaj: 4 evőkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál só, fél kávéskanál őrölt kömény, 1 kávéskanál szárított, morzsolt majoránna
Baconos, töltött csirkemell elkészítése:
- A csirkemelleket hosszában, lapjával szeleteld fel, sózd és borsozd a hússzeletek mindkét oldalát.
- Egy darab sütőpapírt fektess le, majd a sütőpapírra félfedésben fektesd egymásra a bacon szalonna szeleteket.
- A baconre fektesd a csirkemell szeleteket, majd a „teríték” felső részére fektesd a felkockázott trappistát.
- Mint egy piskótát, tekerd fel az előkészített húsokat. Egy szép, egyenletes vastagságú baconos, csirkemelles, sajtos tekercset fogsz kapni.
- A hústekercset óvatosan tedd át egy tepsibe, kend meg alaposan a fűszeres olajjal és önts alá 1 dl vizet.
- Ha a hústekercs magasabb, mint a tepsi magassága, tegyél rá egy darab sütőpapírt, majd az egész tepsit takard le alufóliával.
- 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süsd át a húst, majd vedd le az alufóliát (és a sütőpapírt, ha van rajta) és további 10 perc alatt pírítsd meg a sajttal töltött, baconbe tekert csirkemell tetejét.