pikáns gluténmentes húsgombócleves gazdagon

Elkészítése egyszerű, finom, laktató és egészséges: pikáns gluténmentes húsgombócleves. Készítsd el, nem fogod megbánni!

Pikáns gluténmentes húsgombócleves hozzávalói:

Húsgombóc hozzávalói:

Pikáns leves hozzávalói:

Pikáns gluténmentes húsgombócleves elkészítése

Húsgombóc elkészítése:

  • Elsőként a húsgombócokat készítsd el, hogy legyen egy kis ideje az ízeknek összeérni és a gombóc alapnak összeállni.
  • A gombóc össze hozzávalóját dolgozd össze alaposan, majd tedd be a hűtőbe.
  • Amikor a levesben a zöldségeket beleteszed, akkor vedd ki a hűtőből a gombóc alapanyagát és formázz belőle kb. ping-pong labda vagy valamivel kisebb gombócokat és tedd a levesbe.

Pikáns húsgombócleves elkészítése:

  • Egy fazékban az olívaolajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát.
  • Add hozzá a felkarikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret és párold kb. 5 percig.
  • Ízesítsd sóval, őrölt borssal és a zúzott fokhagymával.
  • Add hozzá a feldarabolt, meghámozott paradicsomot, a zöldségalaplevet és az 1 dl fehérbort.
  • Forrald fel, majd takarék lángon fedő alatt főzd addig, míg a már benne lévő zöldséget majdnem puhák. Ekkor tedd bele a zöldborsót és a húsgombócokat.
  • Onnantól kezdve, hogy a zöldborsók és a húsgombócok feljönnek a leves tetejére főzd még kb. 3 percig, aztán leveheted a tűzről.
  • Ha szükséges sózd és borsozd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük