Elkészítése egyszerű, finom, laktató és egészséges: pikáns gluténmentes húsgombócleves. Készítsd el, nem fogod megbánni!
Pikáns gluténmentes húsgombócleves hozzávalói:
Húsgombóc hozzávalói:
- 30 dkg darált sertéshús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 2 evőkanál zabpehely
- só ízlés szerint
- csipet őrölt bors
- 1 kávéskanál szárított morzsolt majoránna
Pikáns leves hozzávalói:
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 3 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 2 marék zöldborsó
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 db közepes érett paradicsom
- 1 liter zöldségalaplé
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
Pikáns gluténmentes húsgombócleves elkészítése
Húsgombóc elkészítése:
- Elsőként a húsgombócokat készítsd el, hogy legyen egy kis ideje az ízeknek összeérni és a gombóc alapnak összeállni.
- A gombóc össze hozzávalóját dolgozd össze alaposan, majd tedd be a hűtőbe.
- Amikor a levesben a zöldségeket beleteszed, akkor vedd ki a hűtőből a gombóc alapanyagát és formázz belőle kb. ping-pong labda vagy valamivel kisebb gombócokat és tedd a levesbe.
Pikáns húsgombócleves elkészítése:
- Egy fazékban az olívaolajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát.
- Add hozzá a felkarikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret és párold kb. 5 percig.
- Ízesítsd sóval, őrölt borssal és a zúzott fokhagymával.
- Add hozzá a feldarabolt, meghámozott paradicsomot, a zöldségalaplevet és az 1 dl fehérbort.
- Forrald fel, majd takarék lángon fedő alatt főzd addig, míg a már benne lévő zöldséget majdnem puhák. Ekkor tedd bele a zöldborsót és a húsgombócokat.
- Onnantól kezdve, hogy a zöldborsók és a húsgombócok feljönnek a leves tetejére főzd még kb. 3 percig, aztán leveheted a tűzről.
- Ha szükséges sózd és borsozd.