Nem kell hozzá mestercukrásznak lenned, egyszerűen elkészíthető, egy kicsit kell pihentetni és már be is fejezhető. Finom és bármikor jól jöhet: omlós diós gluténmentes rúd.
Omlós diós rúd hozzávalói:
- 20 dkg rizsliszt
- 15 dkg Enjoy free gluténmentes lisztkeverék
- 20 dkg hideg vaj
- 1 db tojás
- 10 dkg darált dió
- fél csomag gluténmentes sütőpor
- 1-2 evőkanál tejföl
- só ízlés szerint
- néhány dkg durvára tört dió és 1 db tojás a tetejére
Omlós diós gluténmentes rúd elkészítése:
- Keverd össze a száraz hozzávalókat: a rizslisztet, az Enjoy free lisztkeveréket, a gluténmentes sütőport, a darált diót és a sót.
- Apró darabokban add hozzá a lisztes keverékhez a 20 dkg vajat és morzsold el benne.
- Add hozzá az 1 db egész tojást és a némi tejfölt.
- Jól formázható, de nem ragacsos tésztát kell kapj. Az összegyúrt tésztából formáz négyszöget és tedd be a hűtőbe kb. fél órára pihenni.
- A pihentetés után lisztezett gyúródeszkán nyújtsd ki tésztát kb. 1 cm vastagságúra.
- Egy tojást verj fel és kend meg vele a tészta tetejét és szórd meg a durvára tört dióval. Kés vagy derelyevágó segítségével készíts vékony rudakat a diós tésztából, majd óvatosan tedd át őket egy sütőlemezre.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 7-10 perc alatt átsülnek az omlós diós gluténmentes rúdak.