omlós diós gluténmentes rúd

Nem kell hozzá mestercukrásznak lenned, egyszerűen elkészíthető, egy kicsit kell pihentetni és már be is fejezhető. Finom és bármikor jól jöhet: omlós diós gluténmentes rúd.

Omlós diós rúd hozzávalói:

Omlós diós gluténmentes rúd elkészítése:

  • Keverd össze a száraz hozzávalókat: a rizslisztet, az Enjoy free lisztkeveréket, a gluténmentes sütőport, a darált diót és a sót.
  • Apró darabokban add hozzá a lisztes keverékhez a 20 dkg vajat és morzsold el benne.
  • Add hozzá az 1 db egész tojást és a némi tejfölt.
  • Jól formázható, de nem ragacsos tésztát kell kapj. Az összegyúrt tésztából formáz négyszöget és tedd be a hűtőbe kb. fél órára pihenni.
  • A pihentetés után lisztezett gyúródeszkán nyújtsd ki tésztát kb. 1 cm vastagságúra.
  • Egy tojást verj fel és kend meg vele a tészta tetejét és szórd meg a durvára tört dióval. Kés vagy derelyevágó segítségével készíts vékony rudakat a diós tésztából, majd óvatosan tedd át őket egy sütőlemezre.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 7-10 perc alatt átsülnek az omlós diós gluténmentes rúdak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.