Ez a hagyományos magyar étel a marha több részéből is elkészíthető. A marhapaprikás alapanyaga lehet comb, lábszár, nyak vagy akár hasaalja. Próbáld ki!
MARHAPAPRIKÁS HOZZÁVALÓI:
- 1 kg marhahús (pl. comb, lábszár, nyak, hasaalja)
- zsiradék
- 1 nagy db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 púpozott ek. pirospaprika
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- só ízlés szerint
- fél kávéskanál őrölt bors
- 1 kávéskanál szárított, morzsolt majoránna
- 250 g tejföl
- 2 ek. rizsliszt
BORJÚPAPRIKÁS ELKÉSZÍTÉSE:
- A zsiradékon párolt üvegesre a felkockázott vöröshagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát, a felkarikázott paprikát és paradicsomot.
- Vedd vissza kissé a hőt és add hozzá a pirospaprikát, a sót és az őrölt borsot.
- Önts rá kevés vizet és főzd addig, míg a zöldségek szét nem főnek. Ha szükséges adj hozzá kevés vizet.
- Ha a zöldségek szétfőttek add hozzá a felkockázott borjúhúst és annyi vizet, hogy majdnem ellepje. Főzd addig, míg a hús megpuhul.
- Készíts a rizsliszttel és a tejföllel habarást és ha a hús megpuhul, keverd bele a marhapörköltbe. Főzd sűrűre a paprikás mártást kb. 5-10 perc alatt.
- Tálalás előtt kóstold meg, ha szükséges sózd, borsozd.