marhapaprikás

Ez a hagyományos magyar étel a marha több részéből is elkészíthető. A marhapaprikás alapanyaga lehet comb, lábszár, nyak vagy akár hasaalja. Próbáld ki!

MARHAPAPRIKÁS HOZZÁVALÓI:

BORJÚPAPRIKÁS ELKÉSZÍTÉSE:

  • A zsiradékon párolt üvegesre a felkockázott vöröshagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát, a felkarikázott paprikát és paradicsomot.
  • Vedd vissza kissé a hőt és add hozzá a pirospaprikát, a sót és az őrölt borsot.
  • Önts rá kevés vizet és főzd addig, míg a zöldségek szét nem főnek. Ha szükséges adj hozzá kevés vizet.
  • Ha a zöldségek szétfőttek add hozzá a felkockázott borjúhúst és annyi vizet, hogy majdnem ellepje. Főzd addig, míg a hús megpuhul.
  • Készíts a rizsliszttel és a tejföllel habarást és ha a hús megpuhul, keverd bele a marhapörköltbe. Főzd sűrűre a paprikás mártást kb. 5-10 perc alatt.
  • Tálalás előtt kóstold meg, ha szükséges sózd, borsozd.

További marhából készült gluténmentes ételek receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük