magyaros zöldségleves csibegombával és gluténmentes galuskával

Sok zöldség és finom vadon termő gomba, így ez a leves rossz nem lehet! Magyaros zöldségleves csibegombával és gluténmentes galuskával.

Csibegombás zöldségleves és gluténmentes galuska hozzávalói:

Zöldségleves elkészítése csibegombával és gluténmentes galuskával:

  • A zöldségeket és a gombát pucold és mosd meg, a hagymát aprítsd fel, a répát és a petrezselymet karikázd fel.
  • A felaprított vöröshagymát kezd el fonnyasztani a zsiradékon, majd adj hozzá 1 dl vizet és főzd pépessé a hagymát.
  • Vedd vissza a hőt és add hozzá a pirospaprikát, majd a beleteheted a sárgarépát, a petrezselymet.
  • 5 perc múlva tedd bele a zöldborsót és a csibegombát is.
  • Öntsd fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Add hozzá a sót, a lestyánt és az őrölt borsot. Fedő alatt, közepes lángon főzd félig puhára a zöldségeket.
  • Közben készítsd elő a gluténmentes galuska tésztájá. Keverd el a riszlisztet és a gluténmentes lisztet egy csipet sóval, a tojássárgájával és ha szükséges annyi főzőlével, hogy jól formázható, puha, de nem ragacsos tésztát kapj.
  • Teáskanál segítségével szaggass galuskákat és tedd őket a levesbe. Mire a galuskát átfőnek, megpuhulnak, addigra a zöldségek is megfelelőek lesznek.
  • Tálalás előtt kóstold meg a levest, ha szükséges sózd és borsozd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük