Sok zöldség és finom vadon termő gomba, így ez a leves rossz nem lehet! Magyaros zöldségleves csibegombával és gluténmentes galuskával.
Csibegombás zöldségleves és gluténmentes galuska hozzávalói:
- 1 db vöröshagyma
- néhány evőkanál zsiradék
- 2 db közepes sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 15 dkg zöldborsó
- 25 dkg csibegomba
- 1 evőkanál pirospaprika
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál szárított morzsolt lestyán
- csipet őrölt bors
- 2 evőkanál rizsdara
- 2 evőkanál gluténmentes lisztkeverék (Free from gluten, Enjoy free stb.)
- 1 db tojássárgája
Zöldségleves elkészítése csibegombával és gluténmentes galuskával:
- A zöldségeket és a gombát pucold és mosd meg, a hagymát aprítsd fel, a répát és a petrezselymet karikázd fel.
- A felaprított vöröshagymát kezd el fonnyasztani a zsiradékon, majd adj hozzá 1 dl vizet és főzd pépessé a hagymát.
- Vedd vissza a hőt és add hozzá a pirospaprikát, majd a beleteheted a sárgarépát, a petrezselymet.
- 5 perc múlva tedd bele a zöldborsót és a csibegombát is.
- Öntsd fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Add hozzá a sót, a lestyánt és az őrölt borsot. Fedő alatt, közepes lángon főzd félig puhára a zöldségeket.
- Közben készítsd elő a gluténmentes galuska tésztájá. Keverd el a riszlisztet és a gluténmentes lisztet egy csipet sóval, a tojássárgájával és ha szükséges annyi főzőlével, hogy jól formázható, puha, de nem ragacsos tésztát kapj.
- Teáskanál segítségével szaggass galuskákat és tedd őket a levesbe. Mire a galuskát átfőnek, megpuhulnak, addigra a zöldségek is megfelelőek lesznek.
- Tálalás előtt kóstold meg a levest, ha szükséges sózd és borsozd.