lágy és kemény tojás főzése

Lágy tojás – félkemény tojás – kemény tojás

Lágy tojás főzése:

  • A tojásokat gondosan mosd meg.
  • Helyezd őket forrásban lévő vízbe. Ha a tojások vízbe helyezése után várd meg, míg újra forrni kezd a víz és innentől kezdve 3 percig forrald a tojásokat. Télen vagy, amikor a tojások nagyon hidegek 4 percig forrald őket.
  • Ha a tojások kisebbek, 4,5 dkg-nál kisebb a súlyuk, akkor 2,5 perc alatt elkészül a lágy tojás.

Félkemény tojás főzése:

  • A megmosott tojásokat tedd forrásban lévő vízbe, majd mérsékelt tűzön forrald újra fel. Kevés t adj a vízhez.
  • Felforralástól számítva 5-6 percig főzd.
  • Ekkor szedd ki őket és tedd hideg vízbe, hogy ne keményedjenek tovább.

Kemény tojás főzése:

  • A megmosott tojásokat hideg sós vízben tedd fel főni.
  • Mérsékelt tűzön fedő nélkül, lassan főzd a forrástól számítva 10 percen át.
  • Majd szedd ki és tedd hideg vízbe őket, így a héját is könnyebben le tudod szedni.

További tojásos információk:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük