körtés-túrós gluténmentes pite

Nem a leggyorsabban elkészíthető sütemény, de érdemes rászánni az időt, mivel nagyon finom. Körtés-túrós gluténmentes pite süsd meg, nem fogod megbánni!

Körtés-túrós pite hozzávalói:

Körtés pite elkészítése:

  • Az útifűmaghéjat öntögesd fel annyi vízzel, amennyit fel tud venni anélkül, hogy túl szaftos lenne.
  • A rizslisztet morzsolt el a vajjal, majd add hozzá a gluténmentes sütőport, a porcukrot, a 2 db tojás sárgáját és a nedves útifűmaghéjat. A tésztát gyúrd össze és tedd be a hűtőbe minimum fél órára pihenni.
  • Készíts pudingot, a vaníliás pudingport keverd össze a kristálycukorral és keverd bele a forró tejbe. Ha besűrűsödik vedd le a tűzről és tedd félre kihűlni. Ha kihűlt a puding keverd bele a túrót.
  • A körtéket mosd meg, hámozd meg, negyedeld fel, távolítsd el a magházakat, majd szeleted fel vékonyan a körtedarabokat.
  • A pitetésztát rizsliszttel megszórt felületen nyújtsd ki. Sodrófa segítségével fektesd bele a piteformába. A piteforma tetejénél vágd le felesleges tésztadarabokat.
  • A túrós-vaníliás masszát öntsd a tetejére és simítsd el a felületét. Erre kanalazz néhány evőkanál sárgabaracklekvárt, majd a felszeletelt körtét félfedésben fektesd a lekváros felületre.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt sül át a körtés-túrós gluténmentes pite. Célszerű az első 10 percben alsó sütéssel sütni, hogy a pitetészta megfelelően átsüljön.

TOVÁBBI KÖRTÉS RECEPTEK:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük