Lencsét nem csak újévkor lehet enni. Az év bármely időszakában változatos lencsés ételek készülhetnek, akár glutén nélkül is. Ha egy zamatos és laktató levesre vágysz próbáld ki ezt: kolbászos lencseleves gluténmentesen!
Kolbászos lencseleves gluténmentesen hozzávalói:
- 30 dkg lencse
- 1 szál füstölt kolbász
- 2 db közepes sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1 db kisebb zellergumó
- zeller zöld
- 2 db babérlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 db citrom
- só
- bors
Gluténmentes kolbászos lencseleves elkészítése:
- A lencsét mosd át alaposan, majd öntsd egy fazékba. Dobd hozzá az egész vöröshagymát.
- Hámozd meg, karikázd / kockázd fel és tedd a fazékba a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellergumót, majd önts rá kb. 2 liter vizet és kezd el főzni.
- Add hozzá a babérlevelet, a fokhagymát, ízlés szerint sózd, borsozd.
- Főzd addig, amíg a lencse és a zöldségek megpuhulnak. Ekkor vedd le a tűzről.
- A babérlevelet vedd ki és dobd el.
- A vöröshagymát és a leves kb. felét merd ki egy másik edénybe és turmixold le, majd öntsd vissza a leveshez, ez fogja sűríteni.
- A kolbászt szeld vékony karikákra és egy serpenyőben kissé pirítsd meg őket.
- A megpirított kolbászkarikákat dobd bele a levesbe, néhány szelet citrommal együtt és főzd néhány percig. Ha újra forrni kezd vedd le a tűzről. Tálalás előtt a kolbászos zsírral locsold meg a levest.