Kolbászos lencseleves gluténmentesen

Kolbászos lencseleves gluténmentesen

Gluténmentes kolbászos lencseleves hozzávalói:

Gluténmentes kolbászos lencseleves elkészítése:

  • A lencsét mosd át alaposan, majd öntsd egy fazékba. Dobd hozzá az egész vöröshagymát.
  • Hámozd meg, karikázd / kockázd fel és tedd a fazékba a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zelleergumót, majd önts rá kb. 2 liter vízet és kezd el főzni.
  • Add hozzá a babérlevelet, a fokhagymát, ízlés szerint sózd, borsozd.
  • Főzd addig, amíg a lencse és a zöldségek megpuhulnak. Ekkor vedd le a tűzről.
  • A babérlevelet vedd ki és dobd el.
  • A vöröshagymát és a leves kb. felét merd ki egy másik edénybe és turmixold le, majd öntsd vissza a leveshez, ez fogja sűríteni.
  • A kolbászt szeld vékony karikákra és egy serpenyőben kissé pirítsd meg őket.
  • A megpirított kolbászkarikákat dobd bele a levesbe, néhány szelet citrommal együtt és főzd néhány percig. Ha újra forrni kezd vedd le a tűzről. Tálalás előtt a kolbászos zsírral locsold meg a levest.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük