kolbászos krumplileves tejföllel

Nagyon kiadós és laktató, egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ráadásul gluténmentes: kolbászos krumplileves tejföllel.

Kolbászos tejfölös krumplileves hozzávalói:

Kolbászos krumplileves elkészítése tejföllel:

  • A füstölt szalonnát kockázd fel és a lábasban pirítsd zsírjára.
  • Add hozzá a felaprított vöröshagymát, majd 2 perc múlva a zúzott fokhagymát.
  • Ha a vöröshagyma üveges, tedd rá a felkarikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, illetve a felkockázott zellergumót.
  • Ízesítsd a fűszerekkel: sóval, őrölt borssal és köménnyel, illetve a majoránnával.
  • Ha már picit puhultak a zöldségek tedd hozzá a felkockázott burgonyát is és öntsd rá a zöldségalaplevet.
  • Ha az összes zöldség már szinte teljesen átfőtt, add a leveshez a felkarikázott füstölt kolbász.
  • Keverd össze a tejfölt csomómentesen az 1 evőkanál riszliszttel és add hozzá a lobogó leveshez. Keverd jól össze, várd meg, amíg megint forrni kezd és már le is veheted a tűzről.
  • Ha kissé meghűlt a leves kóstold meg és ha kell sózd, borsozd.

Ezek a gluténmentes levesek is érdekelhetnek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük