kolbásszal töltött sertésszűz

A sertés legnemesebb része a szűzpecsenye. A sertésszűzből rövid idő alatt könnyűszerrel tudsz finom és tápláló ételeket az asztalra tenni. Többek között kolbásszal töltött sertésszűz is kerülhet belőle a tányékokra.

Kolbásszal töltött sertésszűz hozzávalói:

A kolbásztöltelék hozzávalói:

A szűzpecsenye hozzávalói:

  • 2 db sertés szűzpecsenye
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 2 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 evőkanál szárított morzsolt majoranna
  • 2 dl étolaj
  • 3 dl zöldségalaplé

Kolbásszal töltött szűzpecsenye elkészítése:

  • Készítsd el a kolbásztölteléket! Dolgozd össze az alapanyagokat. A darált sertéshúsba dolgozd bele alaposan a fűszerpaprikát, a sót, az őrölt borsot és fűszerköményt, a zúzott fokhagymát, a majoránnát és a száraz fehérbort. Az sem baj, ha az elkészült kolbásztésztának van ideje összeérni, akár egy nappal korábban is elkészíthető.
  • A sertésszűzeket készítsd elő. Ha szükséges hártyázd le, majd egy hosszú pengéjű késsel csinálj bele lyukat. Ezt a lyukat nagyobbítsd meg, de vigyázz, hogy a ne bökd ki a hús oldalát.
  • Ha megfelelő nagyságú a pecsenyékben a lyuk töltsd beléjük a kolbászhúst, majd fektesd őket ey tepsibe /hőálló tálba.
  • Keverd össze a fűszereket: a sót, a borsot, a köményt, a majoránnát az étolajjal és kend meg vele a kolbásszal töltött sertésszűzeket.
  • Fedd le alufóliával és a sütés megkezdéséig tedd be a hűtőbe.
  • Mielőtt betennéd a kolbászos szűzpecsenyét sütni öntsd körbe a 3 dl zöldségalaplével.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt sül át a kolbásszal töltött sertésszűz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük