Csak néhány egyszerű alapanyag szükséges hozzá, gyorsan elkészíthető: keksz alapú barackos görög joghurttorta sütés nélkül.
Keksz alapú barackos joghurttorta hozzávalói:
- 25 dkg gluténmentes keksz
- 12 dkg vaj
- 4-6 db egész őszibarack (friss, befőtt, kompót)
- 400 g görög joghurt
- 2 dl habtejszín
- 8-10 dkg porcukor (ízlés szerint)
- 20 dkg étkezési zselatin
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
Barackos görög joghurttorta elkészítése sütés nélkül:
- A gluténmentes kekszet daráld le, majd add hozzá az olvasztott vajat, keverd össze és a vajas-kekszet masszát nyomkodd bele a tortaforma aljába. A felületét a kanál segítéségvel simítsd el. Tedd a hűtőbe minimum 1 órára, hogy megszilárduljon a kekszes tortaalap.
- Az őszibarackokat hámozd meg, vágd ketté, távolítsd el a magokat, majd fektesd a félbevágott barackokat a megdermedt kekszalapra.
- 100 g görög joghurtot egy kis lábosban tedd fel melegedni, majd add hozzá a 20 g étkezési zselatint és melegítsd addig, míg a zselatin el nem olvad benne, de ne forrald fel. Ha felolvadt a zselatin vedd le a tűzről.
- A tejszínhabot verd kemény habbá.
- A maradék 300 g görög joghurtba szitáld bele a porcukrot, majd keverd össze. Óvatosan forgasd bele a felvert tejszínhabot.
- A tejszínes-joghurtos keverékből keverj el 1, majd még 1, majd még 1 kanállal a a zselatinos elegyben. Majd a zselatinost keverd bele a joghurtos masszába. Keverd jól össze, hogy a zselatin jól elkeveredjen a joghurtban, majd öntsd rá a barackok tetejére. A felületét kissé simítsd el, majd tedd be a hűtőbe. Néhány óra alatt megdermed a keksz alapú barackos görög joghurttorta sütés nélkül.