Ha karácsony, akkor a retro habcsók sem maradhat el. De mi lenne, ha most kicsit feldobnád? Kardamomos-narancsos karácsonyi habcsók.
Kardamomos-narancsos karácsonyi habcsók hozzávalói:
- 3 db tojásfehérje
- 20 dkg kristálycukor
- 1 púpos kávéskanál kardamom
- kandírozott narancshéj
Karácsonyi habcsók elkészítése:
- A szobahőmérsékletű tojásfehérjéket tedd a tálás mixer táljába és alacsony fokozaton kezd el habosítani őket.
- Ahogy kezd fehéredni és habbá válni apránként adagold hozzá a kristálycukrot. Ne siesd el a cukor hozzáadását. Hagyd, hogy a hozzáadott cukornak legyen ideje feloldódni a tojáshabban.
- Amikor az összes kristálycukrot hozzáadtad a tojáshabhoz kapcsold magasabb fokozatra a mixert és verd kemény habbá a cukros tojáshabot.
- Mielőtt lekapcsolod a mixert szórd a kardamomot a habba, így a gép még egyenletesen el tudja keverni a fűszert a habcsókban.
- Sütőpapírral bélelt tepsire vagy sütőlemezre adagold ki két kanál vagy habzsák segítségével a tojáshabot. Mivel ezek a habhalmok a sütés során nem fognak megnőni, ezért nem kell nagy helyet hagyni az egyes habcsókok között. A habcsókok tetejére szórj kandírozott narancshéjdarabokat.
- 90-100 fokra előmelegített sütőben kell szárítani a habcsókokat. Kb. 1,5 óra alatt száradnak ki a megfelelő mértékben. Akkor jó a habcsók, ha a külseje kemény és simán elválik a sütőpapírtól.
- Légmentesen tárolva (nedvességtől védve) több hétig is elállna, ha el nem fogyna…
- Ha szeretnéd még kissé turbózni a csokis habcsókot, akkor durvára vágott madvakat is keverhetsz a nyers tojásshabba.