karaj hagymás-mustáros szószban

Karaj hagymás-mustáros szószban

Sokféle köret jól passzol ehhez az ízekben gazdag húsos ételhez. Könnyűszerrel elkészíhető: karaj hagymás-mustáros szószban.

Hagymás-mustáros karaj hozzávalói:

Karaj elkészítése hagymás-mustáros szószban:

  • Ez az étel kuktában gyorsan elkészíthető, de sima lábosban vagy serpenyőben is tökéletes lesz.
  • A karajt szeleteld fel 1-1,5 cm vastag szeletekre, klopfold ki majd szórd meg sóval és őrölt borssal.
  • Az almaecetet keverd el a vízzel, a mustárral és a mézzel.
  • A vöröshagymát pucold meg és szeleteld fel, majd a zsiradékon kezd el pirítani. Ha a hagymadarabok kezdenek barnulni kanalazd rá az almaecetes mustárt, keverd össze és fektesd bele a karajszeleteket is.
  • Fedő alatt közepes lángon főzd puhára a karajszeleteket, majd vedd ki őket a hagymás mártásból és turmixold össze az edényben maradt hozzávalókat. A hússzeleteket tálalásig tedd vissza az hagymás-mustáros szószba.
  • A hagymás-mustáros karaj mellé remekül illik bármilyen burgonyából készült köret, a párolt rizsek, a polenta stb.

További karajból készült gluténmentes ételek receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük