Sokféle köret jól passzol ehhez az ízekben gazdag húsos ételhez. Könnyűszerrel elkészíhető: karaj hagymás-mustáros szószban.
Hagymás-mustáros karaj hozzávalói:
- 1 kg sertéskaraj
- 3 db nagy vöröshagyma
- néhány evőkanál zsíradék
- 50 ml almaecet
- 50 ml víz
- 2 evőkanál mustár
- 1 evőkanál méz
- só
- őrölt bors
Karaj elkészítése hagymás-mustáros szószban:
- Ez az étel kuktában gyorsan elkészíthető, de sima lábosban vagy serpenyőben is tökéletes lesz.
- A karajt szeleteld fel 1-1,5 cm vastag szeletekre, klopfold ki majd szórd meg sóval és őrölt borssal.
- Az almaecetet keverd el a vízzel, a mustárral és a mézzel.
- A vöröshagymát pucold meg és szeleteld fel, majd a zsiradékon kezd el pirítani. Ha a hagymadarabok kezdenek barnulni kanalazd rá az almaecetes mustárt, keverd össze és fektesd bele a karajszeleteket is.
- Fedő alatt közepes lángon főzd puhára a karajszeleteket, majd vedd ki őket a hagymás mártásból és turmixold össze az edényben maradt hozzávalókat. A hússzeleteket tálalásig tedd vissza az hagymás-mustáros szószba.
- A hagymás-mustáros karaj mellé remekül illik bármilyen burgonyából készült köret, a párolt rizsek, a polenta stb.