Kandírozott gyömbéres keksz

A kandírozott gyömbér markáns íze a sütiben is megmarad, de az aprítás következtében egyszerre csak kismértékben: kandírozott gyömbéres keksz.

Gyömbéres keksz hozzávalói:

Keksz elkészítése:

  • Az 5 dkg kandírozott gyömbért késsel aprítsd fel. Ha elektromos aprítóval aprítod, akkor ne pörgesd folyamatosan a gépet, mert a gyömbér a hő hatására inkább összemorzsolódik. Ha géppel aprítod, akkor többször röviden indítsd el a gépet.
  • A tojássárgáját keverd össze a kristálycukorral, a vajjal és a lisztekkel. Végül add hozzá a felaprított kandírozott gyömbért is.
  • A tésztát dolgozd össze, formázz belőle cipót, majd tedd be kb. 1 órára a hűtőbe.
  • Az 1 óra letelte után rizsliszttel megszórt deszkán nyújtsd ki a tésztát kb. 4 mm vastagságúra. Szaggasd ki a kekszeket, majd a tetejüket kend meg a tojásfehérjével.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsülnek a gyömbéres kekszek. Sütés közben ne piszkáld a kekszeket, mert morzsálódni fognak. Ha aranybarnák és kiveszed a sütőből. akkor is puhának tűnnek, de, amint kihűlnek elérik a megfelelő szilárdságot.

További gluténmentes kekszek receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük