Hajdinafelfújt

Hajdinafelfújt hozzávalói:

  • 15 dkg hajdina
  • 2 db narancs
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  •  4 evőkanál méz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  •  10 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg kókuszzsír

Hajdinafelfújt elkészítése:

  • Kb. háromszoros mennyiségű sós vízben főzd meg a hajdinát és hagyd langyosra hűlni.
  • Az egész tojásokat keverd el a vaníliás cukorral, a mézzel és az olívaolajjal. Reszelt bele a narancsok héját és facsard bele a levüket.
  • A tojásos keverékbe keverd bele a főtt hajdinát és a rizslisztet. Nokedlitésztára emlékeztető állagot kell, hogy kapj. Szükség esetén keverj hozzá vizet.
  • A tésztát papírral bélelt tepsibe terítsd el és 180 fokon süsd meg kb. 30 perc alatt.
  • Ha megsült, hagyd teljesen kihűlni.
  • Gőz felett olvaszd meg az étcsokit a kókuszzsírral és öntsd a hideg tészta tetejére.
  • Ha megdermedt a csoki a sütemény tetején vágd kockákra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük