Nem is sós, nem is édes, de finom, csokis és gluténmentes. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Gyömbéres-csokis gluténmentes keksz.
Gyömbéres-csokis keksz hozzávalói:
- 30 dkg rizsliszt
- 30 dkg Enjoy free gluténmentes lisztkeverék
- 1 csipet só
- 6 g útifűmaghéj
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 100 g nyírfacukor (vagy kristálycukor)
- 4 db tojás
- 250 g vaj vagy margarin
- 100 g gluténmentes csokicsepp
Gyömbéres-csokis gluténmentes keksz elkészítése:
- Az útifűmaghéjat keverd el 1 dl vízzel, majd tedd félre, hogy megszívja magát.
- A rizslisztbe szitáld bele az Enjoy free lisztkeveréket, add hozzá a csipet sót, az őrölt gyömbért, a vaníliás cukrot, a nyírfacukrot, a csokicseppet és keverd össze.
- Ezután kis darabokban add hozzá a puha vajat és vizes útifűmaghéjat és dolgozd össze a masszát.
- Jól gyúrható, könnyen formázható tésztát kell kapj. Ezt tedd be a hűtőbe egy fél órára pihenni.
- A pihentetés után lisztezett felületen sodord kb. fél cm vastagságúra a a keksztésztát. Szaggasd ki a kekszeket, majd a maradékot gyúrd össze, sodord ki és szaggasd ki. Ismételd ezt addig, ameddig a tészta tart.
- Sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektesd a kekszeket.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsülnek a kekszek. De mielőtt kivennéd vegyél ki egyet, törd ketté és nézd meg, hogy átsült-e. Minden sütő más!