Vaddisznóhúsból készült ételek receptjei után kutatsz? Próbáld ki ezt: gombás vaddisznótokány kapros túrógombóccal. Isteni!
Gombás vaddisznótokány kapros túrógombóccal hozzávalói:
Hozzávalók a vaddisznótokányhoz:
- 60 dkg vaddisznócomb
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg csemegekukorica
- 10 dkg vadon termő gomba
- 1 evőkanál rizsliszt
- 2 evőkanál zsír
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- só ízlés szerint
- 1 csipet őrölt bors
- 1 teáskanál szárított morzsolt kakukkfű
Hozzávalók a kapros túrógombóchoz:
- 20 dkg tehéntúró
- 5 dkg rizsdara
- 5 dkg vaj
- 1 db gluténmentes zsemle (kifli, kenyér is megteszi)
- 1 db tojás
- 1 csokor kapor
- só
Gombás vaddisznótokány elkészítése kapros túrógombóccal:
Vaddisznótokány elkészítése:
- A zsíron kezd el kisütni a csíkokra vágott szalonna zsírját, majd add hozzá a felaprított vöröshagymát és néhány percig pirítsd.
- Tedd hozzá a felcsíkozott vaddisznócombot fogasd át, majd szórd rá a pirospaprikát és a rizslisztet, illetve önts rá 2 dl vizet. Sózd és borsozd.
- Fedő alatt kezd el főzni a vaddisznótokányt, ha szükséges időnként önts még rá vizet.
- Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult add hozzá a vadon termett gombát és a csemegekukoricát és főzd puhára a húst.
- A főzés befejezése előtt 5 perccel add hozzá a tejfölt, a tejszínt és szórd rá a morzsolt kakukkfüvet. Jól keverd el, főzd még néhány percig. Ha túl híg főzd fedő nélkül, hogy a víz el tudjon párologni.
- Ha szükséges még sózd és borsozd.
Kapros túrógombóc elkészítése:
- A gluténmentes zsemlét áztasd be, majd nyomkod ki belőle a vízet.
- Az áztatott zsemléhez add hozzá a túrót, a rizsdarát, a tojást, a vajat, a kaprot és ízlés szerint sózd.
- Dolgozd össze jól a túrógombóc masszáját és tedd félre legalább 30 percre pihenni.
- Ha a gombóc alap jól összeérett, formázz belőle gombócokat és lobogó sós vízben főzd ki őket.
Ez a kapros túrógombóc nagyon bejött a családnak! Köszi érte!