vaddisznó recepetek, gluténmentes receptek

Vaddisznóhúsból készült ételek receptjei után kutatsz? Próbáld ki ezt: gombás vaddisznótokány kapros túrógombóccal. Isteni!

Gombás vaddisznótokány kapros túrógombóccal hozzávalói:

Hozzávalók a vaddisznótokányhoz:

Hozzávalók a kapros túrógombóchoz:

  • 20 dkg tehéntúró
  • 5 dkg rizsdara
  • 5 dkg vaj
  • 1 db gluténmentes zsemle (kifli, kenyér is megteszi)
  • 1 db tojás
  • 1 csokor kapor

Gombás vaddisznótokány elkészítése kapros túrógombóccal:

Vaddisznótokány elkészítése:

  • A zsíron kezd el kisütni a csíkokra vágott szalonna zsírját, majd add hozzá a felaprított vöröshagymát és néhány percig pirítsd.
  • Tedd hozzá a felcsíkozott vaddisznócombot fogasd át, majd szórd rá a pirospaprikát és a rizslisztet, illetve önts rá 2 dl vizet. Sózd és borsozd.
  • Fedő alatt kezd el főzni a vaddisznótokányt, ha szükséges időnként önts még rá vizet.
  • Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult add hozzá a vadon termett gombát és a csemegekukoricát és főzd puhára a húst.
  • A főzés befejezése előtt 5 perccel add hozzá a tejfölt, a tejszínt és szórd rá a morzsolt kakukkfüvet. Jól keverd el, főzd még néhány percig. Ha túl híg főzd fedő nélkül, hogy a víz el tudjon párologni.
  • Ha szükséges még sózd és borsozd.

Kapros túrógombóc elkészítése:

  • A gluténmentes zsemlét áztasd be, majd nyomkod ki belőle a vízet.
  • Az áztatott zsemléhez add hozzá a túrót, a rizsdarát, a tojást, a vajat, a kaprot és ízlés szerint sózd.
  • Dolgozd össze jól a túrógombóc masszáját és tedd félre legalább 30 percre pihenni.
  • Ha a gombóc alap jól összeérett, formázz belőle gombócokat és lobogó sós vízben főzd ki őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.