gombagulyás gluténmentes csipetkével

Némi előkészítét igényel, de egyszerűen és gyorsan elkészíthető, laktató és egészséges. Gombagulyás gluténmentes csipetkével, próbáld ki!

Gombagulyás hozzávalói 4 fő részére:

Gombagulyás elkészítése gluténmentes csipetkével:

  • Pucold és mosd meg a zöldségeket. A vöröshagymát aprítsd fel, a burgonyát vágd 2 x 2 cm-es kockákra, a répát és a petrezselymet karikézd fel, a gombát szeleteld fel.
  • A vöröshagymát a zsiradékon kezd el fonnyasztani. Adj hozzá 1 dl vizet és főzd szinte pépesre a vöröshagymát.
  • Vedd takarékra a hőt és add hozzá a pirospaprikát, de vigyázz, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz!
  • Add hozzá a felaprított zöldségeket: a burgonyát, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret. Öntsd fel annyi vízzel, ami bőven ellepi. Sózd és borsozd, majd fedő alatt főzd félig puhává a már benne lévő zöldségeket.
  • Közben készítsd elő a gluténmentes csipetkét. A 2-2 evőkanál lisztet keverd össze egy kis sóval és annyi gulyáslével, hogy jól formázható, puha, de nem ragadós csipetketésztát kapj. Formázz apró csieptkéket belőle.
  • Ha a zöldségek félpuhák tedd a gulyásba a felszeletelt gombát és a gluténmentes csipetkét és főzd készre a gombygulyát a gluténmentes csipetkével.
  • Tálalás előtt ha kissé meghűlt kóstold meg és ha szükséges sózd és borsozd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük