Gluténmentes túrógnocchi szalonnás-tejszínes mártással

Gluténmentes túrógnocchi szalonnás-tejszínes mártással

Ízletes, tápláló, magas a fehérjetartalma és imádni fogja a család: gluténmentes túrógnocchi szalonnás-tejszínes mártással.

Túrógnocchi hozzávalói:

Szalonnás-tejszínes mártás hozzávalói:

Gluténmentes túrógnocchi elkészítése szalonnás-tejszínes mártással:

  • A főtt krumplit tört át alaposan, add hozzá a többi hozzávalót, a túrót, a rizslisztet, a 2 db egész tojást, sózd és borsozd, majd az egészet dolgozd össze jól formázható tésztává.
  • A tésztából liszttel megszórt deszkán gyúrj kb. 2 cm átmérőjű rudakat és azokat vágd fel kb. 3-4 centis darabokra.
  • Ha a mártás szinte kész, akkor főzd ki a gnocchikat. Sós forrásban lévő vízben tedd a tésztadarabokat, 3-5 perc alatt főzd meg őket. Ha feljönnek a víz tetejére, vedd ki őket a főzővízből.

Szalonnás-tejszínes mártás elkészítése:

  • Olvaszd meg a vajat, tedd rá a felkockázott szalonnát, kissé süsd át, majd vedd vissza a hőt és add hozzá a zúzott fokhagymát forgasd össze.
  • Öntsd hozzá a főzőtejszínt, sózd és borsozd, szórd bele a metélőhagymát.
  • Néhány perc alatt főzd össze az ízeket, ha szükséges sózz utána.
  • Tálaláskor a túrógnocchira kanalazd a szalonnás-tejszínes mártást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük