Ízletes, tápláló, magas a fehérjetartalma és imádni fogja a család: gluténmentes túrógnocchi szalonnás-tejszínes mártással.
Túrógnocchi hozzávalói:
Szalonnás-tejszínes mártás hozzávalói:
- 130 g füstölt szalonna
- 50 g vaj
- 2 dl főzőtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanálnyi metélőhagyma
- só
- őrölt bors
Gluténmentes túrógnocchi elkészítése szalonnás-tejszínes mártással:
- A főtt krumplit tört át alaposan, add hozzá a többi hozzávalót, a túrót, a rizslisztet, a 2 db egész tojást, sózd és borsozd, majd az egészet dolgozd össze jól formázható tésztává.
- A tésztából liszttel megszórt deszkán gyúrj kb. 2 cm átmérőjű rudakat és azokat vágd fel kb. 3-4 centis darabokra.
- Ha a mártás szinte kész, akkor főzd ki a gnocchikat. Sós forrásban lévő vízben tedd a tésztadarabokat, 3-5 perc alatt főzd meg őket. Ha feljönnek a víz tetejére, vedd ki őket a főzővízből.
Szalonnás-tejszínes mártás elkészítése:
- Olvaszd meg a vajat, tedd rá a felkockázott szalonnát, kissé süsd át, majd vedd vissza a hőt és add hozzá a zúzott fokhagymát forgasd össze.
- Öntsd hozzá a főzőtejszínt, sózd és borsozd, szórd bele a metélőhagymát.
- Néhány perc alatt főzd össze az ízeket, ha szükséges sózz utána.
- Tálaláskor a túrógnocchira kanalazd a szalonnás-tejszínes mártást.