túrófánk recept, gluténmentes fánk, fánk rizsliszttel

Gluténmentes túrófánk rizsliszttel

Fánkot nem csak a farsangi időszakban lehet ám enni! Ha csak fél órád van, hogy készíts valami finomat gluténmentesen, próbáld ki ezt a receptet! Egyszerűen és gyorsan elkészíthető: gluténmentes túrófánk rizsliszttel. Mindenki imádni fogja!

Gluténmentes túrófánk rizsliszttel hozzávalói:

Rizslisztes túrófánk elkészítése:

  • A 2 db egész tojást keverd habosra, keverd bele a sót és a kristálycukrot, majd dolgozd bele a tejfölt és a túrót.
  • A rizslisztbe keverd bele a gluténmentes sütőport és a lisztes keveréket keverd bele a tojásos masszába.
  • A közepesen meleg zsiradékban kezd el sütni a túrófánkokat. Kanál segítségével szaggasd bele a tésztát a meleg olajba / zsírba. Ha az egyik fele már kezd aranybarnává válni fordítsd meg a fánkokat és süsd a másik felét is meg.
  • Vigyázz a hőmérséklettel mert könnyen megégnek a túrófánkok.
  • Papírtörlőre szedd ki a fánkokat. Ha kissé meghűltek a rizslisztes túrófánkok és lecsepegett a felesleges zsiradék róluk tedd őket egy másik tálra és szitálj a tetejükre porcukrot.
  • Tálalhatod így porcukorral meghintve, lekvárt vagy mézet, krémmézet kanalazva mellé.

Ezek a további gluténmentes fánkreceptek is érdekelhetnek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük