Fánkot nem csak a farsangi időszakban lehet ám enni! Ha csak fél órád van, hogy készíts valami finomat gluténmentesen, próbáld ki ezt a receptet! Egyszerűen és gyorsan elkészíthető: gluténmentes túrófánk rizsliszttel. Mindenki imádni fogja!
Gluténmentes túrófánk rizsliszttel hozzávalói:
- 2 db közepes tojás
- 5 dkg kristálycukor
- késhegynyi só
- 1 pohár tejföl
- 250 g túró
- 250 g rizsliszt
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- zsiradék a sütéshez
Rizslisztes túrófánk elkészítése:
- A 2 db egész tojást keverd habosra, keverd bele a sót és a kristálycukrot, majd dolgozd bele a tejfölt és a túrót.
- A rizslisztbe keverd bele a gluténmentes sütőport és a lisztes keveréket keverd bele a tojásos masszába.
- A közepesen meleg zsiradékban kezd el sütni a túrófánkokat. Kanál segítségével szaggasd bele a tésztát a meleg olajba / zsírba. Ha az egyik fele már kezd aranybarnává válni fordítsd meg a fánkokat és süsd a másik felét is meg.
- Vigyázz a hőmérséklettel mert könnyen megégnek a túrófánkok.
- Papírtörlőre szedd ki a fánkokat. Ha kissé meghűltek a rizslisztes túrófánkok és lecsepegett a felesleges zsiradék róluk tedd őket egy másik tálra és szitálj a tetejükre porcukrot.
- Tálalhatod így porcukorral meghintve, lekvárt vagy mézet, krémmézet kanalazva mellé.