gluténmentes szilvalekváros hókifli

Gluténmentes szilvalekváros hókifli

Egy klasszikus karácsonyi sütemény, mely néhány alapanyagot igényel csak, egyszerűen elkészíthető, sokáig eláll és finom: gluténmentes szilvalekváros hókifli.

Hókifli hozzávalói 48 darabhoz:

Gluténmentes szilvalekváros hókifli elkészítése:

  • A liszteket és a csipet sót keverd össze.
  • A vajat vágd kis darabokra, add hozzá a lisztes keverékhez és morzsold el benne.
  • Add hozzá az ecetet is annyi tejfölt, hogy jól gyúrható, könnyen formázható tésztát kapj.
  • A tésztát oszd 6 részre.
  • Vegyél Magad elé egy darab tésztát és lisztezett felületen nyújtsd ki vékony, nagyjából kör alakúra.
  • A kör alakúra nyújtott tésztát vágd nyolc részre, majd tegyél mindegyik háromszög szélesebb felébe 1-1 evőkanál szilvalekvárt, majd tekerd fel a kifliket. Az elkészült kiflik végeit egy kissé hajtsd befele, hogy valóban kifli formákat kapj.
  • Tedd a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt süsd meg őket.
  • Ne várd meg míg kihűlnek az elkészült kiflik, még melegen, de ne forrón forgasd meg őket porcukorban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.