gluténmentes stollenkalács, püspökkenyér, gyümölcskenyér

Stollenkalács, gyümölcskenyér vagy püspökkenyér. Készítsd el a gluténmentes változatát ennek a karácsonyi süteménynek: stollen Schär mix B kenyérliszttel.

Gluténmentes stollen Schär mix B kenyérliszttel hozzávalói:

Stollen Schär mix B kenyérliszttel elkészítése:

  • A langyos tejbe szórd bele a kristálycukrot és morzsold bele az élesztőt. Tedd félre és futtasd fel.
  • A mazsolát, a szeletelt mandulát, a kandírozott narancs és citromhéjkockákat tedd egy kis tálba és öntsd rá a rumaromát és tedd félre.
  • A Schär mix B kenyérlisztbe keverd bele a sót, a vaníliás cukrot, a tojást és a vajat, majd add hozzá a felfutatott élesztős elegyet.
  • A tésztát dolgozd össze. Ha elválik az edény szélétől takard le és pihentesd 30 percen át.
  • A pihentetés után add hozzá a rumba áztatott alapanyagokat és ismét gyúrd át és tedd félre megint 30 percre.
  • A 2 pihentetés után tedd a gluténmentes stollen tésztát a kivajazott sütőformába és ismét tedd félre kb. 30 percre.
  • Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra.
  • Kb. 40 perc alatt sül át a stollenkalács, de vizsgáld meg alaposan mielőtt kiveszed a sütőből.
  • A még meleg stollen kend meg kétszer egymás után olvasztott vajjal, majd szitálj porcukrot a tetejére. alapvetően vastag rétegben szokták a porcukrot a tetejére szórni, de ez ízlés kérdése. A vastag porcukor rétegnek köszönhetően nem szárad ki a stollen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük