Gluténmentes sokmagvas brokkolifasírt hozzávalói:
- 1 közepes brokkoli
- 2 db tojás
- 4 evőkanál zabpehely
- 2 evőkanál zabliszt
- 1 evőkanál szezámmag
- 2 evőkanál tökmag
- 2 evőkanál napraforgómag
- petrezselyemzöld
- só
- őrölt fekete bors
- étolaj
Gluténmentes brokkolifasírt elkészítése:
- Mosd meg a brokkolit, szedd rózsáira és sós vízben főzd elő. Öntsd le róla a vízet, hagyd lecsepegni és aprítsd össze mixerrel.
- A magvakat serpenyőben pirítsd meg.
- Egy tálba keverd össze az aprított brokkolit, a felaprított petrezselyemmel, a 2 tojással, a zabpehellyel és a pirított magvakkal, majd ízlés szerint sózd, borsozd.
- Adj hozzá annyi zablisztet, hogy jól formázható legyen. Formázz kis pogácsákat vagy golyókat és kevés olajon pirítsd meg mindkét oldalát.