gluténmentes sütemények, répatorta, rizslisztes sütik

Gluténmentes répatorta hozzávalói:

  • 50 dkg reszelt sárgarépa
  • 24 dkg rizsliszt
  • 4 egész tojás
  • 2,5 dl étolaj
  • 20 dkg méz
  • 10 dkg darált vagy durvára tört dió/mogyoró/mandula
  • 2 teáskanál fahéj
  • 2 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál só

Gluténmentes répatorta elkészítése:

  • Keverd össze a rizslisztet, a fahéjat, a sütőport, a vaníliás cukrot és a sót.
  • Dolgozd össze a tojásokat, az étolajat és a mézet.
  • A lisztes alapba keverd bele a tojásos elegyet, majd keverd hozzá a lereszelt sárgarépát és a diót.
  • Öntsd kivajazott, rizsliszttel megszórt tortaformába.
  • Előmelegített sütőben 170-180 fokon  kb. 50 perc alatt sül át.
  • Ha kihűlt tálald krémmézzel lecsurgatva / porcukorral megszórva / lekvárral.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük