Gluténmentes répatorta hozzávalói:
- 50 dkg reszelt sárgarépa
- 24 dkg rizsliszt
- 4 egész tojás
- 2,5 dl étolaj
- 20 dkg méz
- 10 dkg darált vagy durvára tört dió/mogyoró/mandula
- 2 teáskanál fahéj
- 2 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál só
Gluténmentes répatorta elkészítése:
- Keverd össze a rizslisztet, a fahéjat, a sütőport, a vaníliás cukrot és a sót.
- Dolgozd össze a tojásokat, az étolajat és a mézet.
- A lisztes alapba keverd bele a tojásos elegyet, majd keverd hozzá a lereszelt sárgarépát és a diót.
- Öntsd kivajazott, rizsliszttel megszórt tortaformába.
- Előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 50 perc alatt sül át.
- Ha kihűlt tálald krémmézzel lecsurgatva / porcukorral megszórva / lekvárral.
Jó étvágyat!