Gluténmentes piskótatekercs mascarponés túrókrémmel

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető gluténmentes süteményreceptet keresel? Íme: gluténmentes piskótatekercs mascarponés túrókrémmel.

Gluténmentes piskótatekercs és mascarponés túrókrém hozzávalói:

Gluténmentes piskótatekercs elkészítése mascarponés túrókrémmel:

  • Készítsd egy 7 tojásos gluténmentes piskótát. A tojásokat válaszd ketté. A fehérjékből verj kemény habot.
  • A tojássárgákat verd habosra a kristálycukorral, majd add hozzá a 7 evőkanál gluténmentes lisztkeveréket. Az egészet dolgozd jól össze.
  • A masszába keverj bele egy kis adag tojásfehérjehabot, hogy fellazuljon a massza, majd a többit is forgasd bele óvatosan.
  • Egy nagy gáztepsibe fektess sütőpapírt, öntsd rá a piskótatészta masszáját, egyengesd el a felületét.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 6-8 perc alatt átsül a vékony piskóta, de minden sütő más, így végezz tűpróbát mielőtt kiveszed a sütőből a tésztát.
  • Ha a tészta kissé hűlt húzd le róla a sütőpapírt, majd egy tiszta konyharuha segítségével tekerd fel és hagyd, hogy így hűljön ki teljesen.
  • A habtejszínt verd kemény habbá.
  • A mascarponét a kristálycukorral és a vaníliás cukorral keverd el, majd dolgozd bele a túrót is. Az egészet alaposan keverd össze. Az édesség ízlés kérdése, ha szükségét érzed, adj még hozzá kristálycukrot.
  • A felvert tejszínhabot forgasd bele a túrós mascarponekrémbe.
  • Ha a piskóta kihűlt tekerd ki a konyharuhából, de hagyd a tésztát konyharuhán.
  • Kanalazd a krém kb. 2/3-át a piskótára, majd a konyharuha kezd el feltekerni.
  • A maradék krémmel kend meg a piskótatekercs külső oldalát, majd tedd be a hűtőbe.
  • Tálalás, szeletelés előtt ajánlatos legalább 2 órára a hűtőben tartani.

További gluténmentes sütemények receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük