Egyszerűen és gyorsan elkészíthető gluténmentes süteményreceptet keresel? Íme: gluténmentes piskótatekercs mascarponés túrókrémmel.
Gluténmentes piskótatekercs és mascarponés túrókrém hozzávalói:
- 7 db egész tojás
- 7 evőkanál kristálycukor
- 7 evőkanál gluténmentes lisztkeverék (Aldi Enjoy free, Lidl Free from gluten, Spar free from stb.)
- 250 g mascarpone krémsajt
- 200 dkg túró
- 2 dl habtejszín
- kb. 10 dkg kristálycukor
- 2 zacskó vaníliás cukor
Gluténmentes piskótatekercs elkészítése mascarponés túrókrémmel:
- Készítsd egy 7 tojásos gluténmentes piskótát. A tojásokat válaszd ketté. A fehérjékből verj kemény habot.
- A tojássárgákat verd habosra a kristálycukorral, majd add hozzá a 7 evőkanál gluténmentes lisztkeveréket. Az egészet dolgozd jól össze.
- A masszába keverj bele egy kis adag tojásfehérjehabot, hogy fellazuljon a massza, majd a többit is forgasd bele óvatosan.
- Egy nagy gáztepsibe fektess sütőpapírt, öntsd rá a piskótatészta masszáját, egyengesd el a felületét.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 6-8 perc alatt átsül a vékony piskóta, de minden sütő más, így végezz tűpróbát mielőtt kiveszed a sütőből a tésztát.
- Ha a tészta kissé hűlt húzd le róla a sütőpapírt, majd egy tiszta konyharuha segítségével tekerd fel és hagyd, hogy így hűljön ki teljesen.
- A habtejszínt verd kemény habbá.
- A mascarponét a kristálycukorral és a vaníliás cukorral keverd el, majd dolgozd bele a túrót is. Az egészet alaposan keverd össze. Az édesség ízlés kérdése, ha szükségét érzed, adj még hozzá kristálycukrot.
- A felvert tejszínhabot forgasd bele a túrós mascarponekrémbe.
- Ha a piskóta kihűlt tekerd ki a konyharuhából, de hagyd a tésztát konyharuhán.
- Kanalazd a krém kb. 2/3-át a piskótára, majd a konyharuha kezd el feltekerni.
- A maradék krémmel kend meg a piskótatekercs külső oldalát, majd tedd be a hűtőbe.
- Tálalás, szeletelés előtt ajánlatos legalább 2 órára a hűtőben tartani.