Villámgyorsan elkészíthető, bármikor elővehető, sokáig eltartható és nagyon finom: gluténmentes kókuszos zabkeksz. Imádni fogod! Akár laktózmentesen is elkészítheted.
Zabkeksz hozzávalói:
- 6 dkg vaj
- 8 dkg barna cukor
- 1 db tojás
- 8 dkg zabliszt
- késhegynyi só
- fél tasak gluténmentes sütőpor
- 8 dkg apró szemű zabpehely
- 6 dkg kókuszreszelék
- 1 kávéskanál vanília aroma
Gluténmentes kókuszos zabkeksz elkészítése:
- Keverd össze a puha vajat, a barna cukrot és a tojást.
- Keverd össze a zablisztet, a sóval és a gluténmentes sütőporral, majd dolgozzuk össze a tojásos keverékkel.
- Végül add hozzá a zabpelyhet, kókuszreszeléket és a vanília aromát. Dolgozzuk össze a kekszalapot, ragacsos masszát fogsz kapni.
- Egy sütőlemezt / tepsit bélelj ki sütőpapírral. Vizes kézzel formázz apró (ping-pong labdánál kisebb) golyókat a zabpelyhes masszából, majd lapítsd ki őket kb. egyenletes vastagságúra és tedd őket a sütőpapírra. Kb. 20 darab keksz lesz ebből a mennyiségből.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-14 perc alatt süssük aranybarnára. Lehet, hogy kekszek puhának tűnnek, de , ha aranybarnák, akkor megfelelően sültek.
További gluténmentes kekszek receptjei:
- Diós gluténmentes keksz rizsliszttel
- Gluténmentes sós rúd Enjoy free gluténmentes liszttel
- Török mogyorós gluténmentes zabkeksz
- Sós gluténmentes zabkeksz
- Gluténmentes keksz gesztenyeliszttel
- Csokis-diós gluténmentes keksz
- Gyors gluténmentes keksz
- Citromos-mákos gluténmentes keksz
- Vegán gluténmentes keksz kókuszliszttel