Ha február, akkor fánk! Gluténmentes fánk receptet keresel? Íme egy rizslisztes változat rizsliszttel és Schär gluténmentes lisztkeverékkel.
Gluténmentes fánk hozzávalói:
- 14 dkg rizsliszt
- 14 dkg Schär Mix C Patisserie gluténmentes lisztkeverék
- 1 kk. só
- 6 g gluténmentes sütőpor
- 1 db tojás
- 3 ek. porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 175 g tejföl
- 20 ml sütőrum
- szükség olaj a sütéshez
Fánk elkészítése:
- A rizslisztet és a Schär gluténmentes lisztkeveréket szitáld bele egy tálba, így levegősebb lesz, majd add hozzá a sót és a gluténmentes sütőport.
- Egy másik tálba keverd habosra a tojást, add hozzá a porcukrot, a tejfölt, a sütőrumot és a vaníliás cukrot.
- A tojásos – tejfölös masszát apránként keverd bele a lisztes keverékbe. Ragacsos, lágy, könnyen gyúrható tésztát kell kapj.
- Fedd le fóliával a tésztát és kb. 30 percre tedd be a hűtőbe.
- A pihentetési idő után nyújtsd ki a tésztát 1-2 cm vastagra és olajba mártott nagyobb pogácsa szaggatóval vagy pohár szájával szaggasd ki a fánkokat.
- Közepesen forró olajban süsd ki a fánkokat. Szedd ki papírtörlőre az aranybarnára sült fánkokat. Ha lecsepegett a felesleges olaj szedd egy egy másik tálba a fánkokat és szitálj a tetejükre porcukrot.
Tálaláskor kanalazz mellé lekvárt, mogyorókrémet vagy krémmézet.