rizslisztes fánk, gluténmentes fánk

Ha február, akkor fánk! Gluténmentes fánk receptet keresel? Íme egy rizslisztes változat rizsliszttel és Schär gluténmentes lisztkeverékkel.

Gluténmentes fánk hozzávalói:

  • 14 dkg rizsliszt
  • 14 dkg Schär Mix C Patisserie gluténmentes lisztkeverék
  • 1 kk. só
  • 6 g gluténmentes sütőpor
  • 1 db tojás
  • 3 ek. porcukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 175 g tejföl
  • 20 ml sütőrum
  • szükség olaj a sütéshez

Fánk elkészítése:

  • A rizslisztet és a Schär gluténmentes lisztkeveréket szitáld bele egy tálba, így levegősebb lesz, majd add hozzá a sót és a gluténmentes sütőport.
  • Egy másik tálba keverd habosra a tojást, add hozzá a porcukrot, a tejfölt, a sütőrumot és a vaníliás cukrot.
  • A tojásos – tejfölös masszát apránként keverd bele a lisztes keverékbe. Ragacsos, lágy, könnyen gyúrható tésztát kell kapj.
  • Fedd le fóliával a tésztát és kb. 30 percre tedd be a hűtőbe.
  • A pihentetési idő után nyújtsd ki a tésztát 1-2 cm vastagra és olajba mártott nagyobb pogácsa szaggatóval vagy pohár szájával szaggasd ki a fánkokat.
  • Közepesen forró olajban süsd ki a fánkokat. Szedd ki papírtörlőre az aranybarnára sült fánkokat. Ha lecsepegett a felesleges olaj szedd egy egy másik tálba a fánkokat és szitálj a tetejükre porcukrot.
    Tálaláskor kanalazz mellé lekvárt, mogyorókrémet vagy krémmézet.

Ezek a gluténmentes fánk receptek is érdekelhetnek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük