Egyszerűen elkészíthető, egy jól záródó sütis dobozban akár hetekig is eláll, bár nem sok esélye van rá, mert hamar elfogy: gluténmentes csokis pöffeteg keksz.
Pöffeteg keksz hozzávalói:
- 200 g étcsokoládé
- 150 g vaj
- 100 g porcukor + a szóráshoz
- 200 g Schär Mix C Patisserie gluténmentes lisztkeverék
- 2 db tojás
- 1 evőkanál gluténmentes kakaópor
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 1 csipet só
Gluténmentes csokis pöffeteg keksz elkészítése:
- Vízgőz felett olvaszd meg az étcsokoládét. Míg teljesen felolvad add hozzá a narancs reszelt héját, a vajat és az 1 csomag vaníliás cukrot. Fontos, hogy ez edény alja, amiben a csoki van ne érjen bele a forró vízbe!
- Egy másik tálban keverd össze a száraz hozzávalókat. A Schär Mix C Patisserie lisztkeveréket, a porcukrot, a kakaóport, a gluténmentes sütőport és a csipet sót.
- A lisztes keveréket dolgozd bele a csokis masszába, majd tedd be 1-2 órára a hűtőbe.
- Ha a tészta áthűlt teáskanál segítségével formázz a tésztából közel azonos méretű, kb. diónagyságú golyókat. A golyókat forgasd bele porcukorba, majd sorakoztasd őket sütőpapírral borított tepsikre. Hagyj elég helyet a kekszek között, hiszen sülés közben nőni fognak.
- 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt átsülnek a gluténmentes csokis pöffeteg kekszek. Ha kivetted a sütőből, hagyd, hogy a tepsin hűljenek ki.
Nagyon finom lett, imádták a gyerekek. Köszönöm a receptet!
Valóban nagyon jó recept. Sajnos nem minden honlapon vannak megbízható receptek. De itt még nem csalódtam.