Gluténmentes almás sütemény hozzávalói:
- 40 dkg alma
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 15 dkg cukor
- 3 egész tojás
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- 1-2 evőkanál rum
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 20 dkg rizsliszt
Gluténmentes almás sütemény elkészítése:
- Az almákat hámozd meg és szeleteld fel vékony szeletekre.
- A 3 egész tojást habosítsd fel.
- A margarint (vagy vajat) keverd ki jól a cukorral, majd keverd hozzá a felvert tojásokat, a citrom héját, a sót és a rumot.
- A lisztet keverd össze a sütőporral és keverd bele a tojásos elegybe.
- Végül keverd bele a tésztába óvatosan az almaszeleteket.
- A tepsit kend ki zsiradékkal, lisztezd be és öntsd bele a tésztát.
- 180 fokon 20-25 perc alatt süsd meg.
- Tálalhatod porcukorral, fahéjas porcukorral megszórva, lekvárral, mézzel megcsurgatva.
Jó étvágyat!