gluténmentes süti, rizslisztes sütemény

Gluténmentes almás sütemény

Gluténmentes almás sütemény hozzávalói:

  • 40 dkg alma
  • 20 dkg margarin vagy vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 egész tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 1-2 evőkanál rum
  • 1 csomag gluténmentes sütőpor
  • 20 dkg rizsliszt

Gluténmentes almás sütemény elkészítése:

  • Az almákat hámozd meg és szeleteld fel vékony szeletekre.
  • A 3 egész tojást habosítsd fel.
  • A margarint (vagy vajat) keverd ki jól a cukorral, majd keverd hozzá a felvert tojásokat, a citrom héját, a sót és a rumot.
  • A lisztet keverd össze a sütőporral és keverd bele a tojásos elegybe.
  • Végül keverd bele a tésztába óvatosan az almaszeleteket.
  • A tepsit kend ki zsiradékkal, lisztezd be és öntsd bele a tésztát.
  • 180 fokon 20-25 perc alatt süsd meg.
  • Tálalhatod porcukorral, fahéjas porcukorral megszórva, lekvárral, mézzel megcsurgatva.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük