Fahéjas körteleves karamellizált körtével

Fahéjas körteleves karamellizált körtével

Ennél egy igazán zamatos és izgalmas gyümölcslevest? Íme egy remek megoldás: fahéjas körteleves karamellizált körtével. Imádni fogjátok!

Körteleves hozzávalói:

Fahéjas körteleves elkészítése karamellizált körtével

  • A körtéket vágd négyfelé, hámozd meg, távolítsd el a csumájukat, majd darabolt fel a körték kb. 80 %-át.
  • A körtéket tedd fel egy lábosban bő vízben főni, add hozzá a csipet sót, az őrölt fahéjat és a vaníliás cukrot.
  • A rizslisztet keverd el csomómentesen a tejszínnel és ha a körtedarabok már kezdenek puhulni öntsd a főzőlébe és habard be vele. Ha a körte átfőtt turmixold egyneművé a lábas tartalmát, majd melegítsd újra össze a körtelevest, aztán le is veheted a tűzről.
  • Ha a körteleves langyosra hűlt add hozzá a mézet, így a méz beltartalmi értékei nem vesznek el.
  • Készítsd el a karamellízált körtét. A félretett körtéket is darabold fel.
  • Közepes lángon olvaszd meg a kristálycukrot. Ne kevergesd!
  • Ha már megolvadt a cukor legyél óvatos, mert könnyen megég, inkább vedd vissza a hőt. Amikor megolvadt a cukor add hozzá a vajat. Vigyázz, mert fel fog habozni.
  • Keverd el, majd add hozzá a körtedarabokat és kb. 5 percen át néha átforgatva karamellizáld a körtedarabokat.
  • Találáskor a kimert levesbe tegyél a karamellizált körtéből majd a visszamaradt karamellből is kanalazz a levesre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük