egyszerű sárgaborsó krémleves

Egyszerű sárgaborsó krémleves

A sárgaborsó magas fehérje- és alacsony zsírtartalommal bír, így fogyasztása bármikor javasolt. Próbáld ki: egyszerű sárgaborsó krémleves.

Sárgaborsó krémleves hozzávalói:

Egyszerű sárgaborsó krémleves elkészítése:

  • A száraz sárgaborsót mosd át kétszer-háromszor, majd áztasd be, de főzés előtt öntsd le róla az áztatólevet.
  • A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, majd kevés zsiradékon kezd el megdinsztelni.
  • Amint a hagyma üveges, add hozzá a beáztatott sárgaborsót, jól keverd át, majd öntsd rá a zöldségalaplevet.
  • A sárgaborsót főzd addig, míg meg nem puhulnak a borsószemek.
  • Ha a sárgaborsó megfőtt, turmixold egyneművé az ételt.
  • Tedd vissza a tűzre és újra forrald fel. Ha szükséges sózd, ízlés szerint borsozd.
  • Ha a sárgaborsó krémleves nem fogy el, másnapra egészen biztosan még jobban be fog sűrűsödni. Ekkor alaplével, vagy vízzel és fűszerekkel hígítható.

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük