A sárgaborsó magas fehérje- és alacsony zsírtartalommal bír, így fogyasztása bármikor javasolt. Próbáld ki: egyszerű sárgaborsó krémleves.
Sárgaborsó krémleves hozzávalói:
- 250 g száraz sárgaborsó
- 1 db vöröshagyma
- néhány evőkanál zsiradék
- 8 dl zöldségalaplé
- só ízlés szerint
- feltétnek: sült bacon szalonna, sajtchips, gluténmentes grissini, leves gyöngy stb.
Egyszerű sárgaborsó krémleves elkészítése:
- A száraz sárgaborsót mosd át kétszer-háromszor, majd áztasd be, de főzés előtt öntsd le róla az áztatólevet.
- A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, majd kevés zsiradékon kezd el megdinsztelni.
- Amint a hagyma üveges, add hozzá a beáztatott sárgaborsót, jól keverd át, majd öntsd rá a zöldségalaplevet.
- A sárgaborsót főzd addig, míg meg nem puhulnak a borsószemek.
- Ha a sárgaborsó megfőtt, turmixold egyneművé az ételt.
- Tedd vissza a tűzre és újra forrald fel. Ha szükséges sózd, ízlés szerint borsozd.
- Ha a sárgaborsó krémleves nem fogy el, másnapra egészen biztosan még jobban be fog sűrűsödni. Ekkor alaplével, vagy vízzel és fűszerekkel hígítható.
Kipróbáltuk. Isteni.