sárgaborsó krémleves gluténmentesen

Egyszerű sárgaborsó krémleves gluténmentesen

A sárgaborsó a zöldborsó hántolt, szárított és felezett magjából készülő növényi ételkészítmény. A sárgaborsó sok proteint és kevés zsírt tartalmaz, a belőle nyert fehérje segíthet csökkenteni a vérnyomást és megelőzni a krónikus vesebetegséget. Talán a legegyszerűbb étel, amit ezzel az alapanyaggal elkészíthetsz: egyszerű sárgaborsó krémleves gluténmentesen.

Gluténmentes sárgaborsó krémleves hozzávalói:

Egyszerű gluténmentes sárgaborsó krémleves elkészítése:

  • A sárgaborsót mosd át és ha van időd áztasd be 1-2 órára.
  • A füstölt szalonnát vágd csíkokra, süsd ki a zsírját, majd szedd ki a szalonnadarabokat a zsírból.
  • A vöröshagymát aprítsd fel, majd a szalonna zsírján párold üvegesre.
  • Öntsd le a sárgaborsóról az áztatóvízet, majd a hagymás zsírra tedd rá és öntsd rá a zöldségalaplevet. Ízesítsd sóval és őrölt borssal ízlés szerint.
  • Főzd kb. 30-40 perc alatt puhára a sárgaborsót, majd turmixold össze egyneművé a sárgaborsó krémlevest.
  • Ha szükségét érzed higíts a levesen, de mindez ízlés kérdése.
  • Tálald a korábban félretett sült szalonna csíkokkal.
  • Ez az egyszerű sárgaborsó krémleves gluténmentesen ízletes és tápláló. Tálalhatod akár kolbász chipsszel, tejföllel, virslivel, sült lecsókolbásszal stb.

További gluténmentes krémlevesek receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük