Megmaradt néhány banán és már túlérettek? Ne bánd, készítsd el ezta finom gluténmentes süteményt belőlük: egyszerű diós-csokis banánkenyér Enjoy free gluténmentes liszttel.
Banánkenyér hozzávalói:
10 x 20 cm mérető kenyérsütő formához.
- 3 db közepes banán
- 8 dkg vaj
- 12 dkg kristálycukor
- 1 db tojás
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 20 dkg Enjoy free gluténmentes lisztkeverék
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 1 csipet só
- kb. 1 marék durvára tört dió
- 1 marék csokicsepp
Egyszerű diós-csokis banánkenyér elkészítése:
- Ha van egy nagyobb késes aprítód, akkor a banánkenyér tésztáját egyszerűen elkészítheted benne. Mindig tedd bele a recept szerinti hozzávalókat és dolgozd össze. Ha nincs ilyen késes aprítód, akkor is könnyűszerrel elkészíthető ez a finom, gluténmentes banánkenyér.
- A 3 db egész banán villa vagy az aprító segítségével jól nyomkod össze. -addig nyomkod, míg teljesen folyós nem lesz.
- A banánmasszához add hozzá a kristálycukrot, a tojást, az olvasztott vajat és a vaníliás cukrot.
- Az Enjoy free lisztkeverékben keverd bele a gluténmentes sütőport és a csipet sót, majd dolgozd bele a banános masszába a lisztes keveréket.
- Végül add hozzá a tésztához a durvára tört diót és a csokicseppeket.
- A kenyérsütőformát kend ki vajjal és szórd meg gluténmentes liszttel, majd öntsd bele a banánkenyér masszáját.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt sül át a sütemény. Mielőtt kivennéd a sütőből végezz tűpróbát.
- Ha teljesen kihűlt a banánkenyér borítsd ki a sütőformából.
- Tálalás előtt megszórhatod porcukorrala tetejét, de anélkül is nagyon finom.