egyszerű babfőzelék

Egyszerű babfőzelék szárazbabból, rántással

Miért nagyszerű étel a babfőzelék? Mert finom és tápláló, sokféle feltéttel fogyasztható (bacon, tükörtojás, sült kolbász stb) és többféleképpen elkészíthető (rántással, habarással, konzervbabból, szárazbabból). Ez a recept most egyszerű babfőzelék szárazbabból, rántással.

Egyszerű babfőzelék hozzávalói 4 fő részére:

Egyszerű babfőzelék elkészítése szárazbabból, rántással:

  • A szárazbabot még előző este áztasd be, hogy jól megszívja magát és valamelyest megpuhuljon, így nem kell órákon át főzni.
  • Mielőtt nekiállsz a főzésnek kétszer mosd át a babot bő vízben, majd önts le róla a vizet.
  • A vöröshagymát pucold meg és aprítsd fel, majd a zsiradékon kezd el megfonnyasztani. Önts rá 1 dl vízet és főzd pépesre a hagymát.
  • Vedd vissza a hőt és ha már nem túl forró a zsíros hagyma add hozzá a pirospaprikát és keverd el.
  • Tedd bele a beáztatott babot, önts fel annyi vízzel, ami bőven ellepi.
  • Add hozzá a sót, a borsot és a majoránnát.
  • Fedő alatt, közepes lángon főzd a babot majdnem puhára.
  • Közben készítsd el a habarást. A tejfölt keverd el 2-3 evőkanál rizsliszttel, attól függően, hogy milyen sűrű főzeléket szeretnél készíteni.
  • Add a riszlisztes tejfölt a babhoz és főzd addig, míg el nem éri a kívánt sűrűséget.
  • Ha szükséges sózd meg és tehetsz bele kevés ecetet is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük